Ισπανία: Ο Σάντσεθ εξασφαλίζει δεύτερη θητεία ως πρωθυπουργός της χώρας (Photos)

Ισπανία: Ο Σάντσεθ εξασφαλίζει δεύτερη θητεία ως πρωθυπουργός της χώρας (Photos)

Ο αρχηγός του Σοσιαλιστικού κόμματος, Πέδρο Σάντσεθ, επανεξελέγη αυτή την Πέμπτη πρόεδρος της κυβέρνησης με 179 ψήφους, ενώ έπρεπε να ξεπεράσει τους 176.

Υπέρ του ψήφισαν, εκτός από το κόμμα του: Sumar, EH Bildu, PNV, ERC, Junts, BNG και CC. Κατά, με 171 ψήφους, ήταν το Λαϊκό κόμμα, το Vox και το UPN.

Η ψηφοφορία διεξήχθη στη δεύτερη συνεδρίαση της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης. H εκπρόσωπος του Σοσιαλιστικού κόμματος, Πάτσι Λόπεθ, συνέστησε στο Λαϊκό κόμμα να μην ακολουθήσει το Vox στη λεκτική του σκληρότητα κατά της αμνηστίας.

Ο Σάντσεθ χρησιμοποίησε την τελευταία του ομιλία για να ευχαριστήσει την πολιτική του ομάδα για την υποστήριξη και αναφέρθηκε στις επιθέσεις που υφίσταται το κόμμα τις τελευταίες ημέρες: «Ξέρω πόσο δύσκολο είναι. Αποδεικνύεται ότι αντέχετε τις κατηγορίες, τις απειλές και ξέρω επίσης ότι το κάνατε με θάρρος και αξιοπρέπεια».

Ο εκπρόσωπος της EH Bildu, Μέρτσε Αϊσπουρούα, επιβεβαίωσε το «ναι» στον Σάντσεθ, αλλά με μια προειδοποίηση. «Είμαστε οι ανεξάρτητοι και οι κυρίαρχοι που σήμερα εμποδίζουν το αντιδραστικό μπλοκ να έρθει στην εξουσία. Μην το ξεχάσει κανείς», υπογράμμισε.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του PNV, Αϊτόρ Εστεμπάν, κατηγόρησε το δικαίωμα στις διαδηλώσεις στο δρόμο και, σχετικά με τη φασαρία του Λαϊκού κόμματος κατά της αμνηστίας, είπε: «Κάποτε θα πω τι μας πρόσφεραν πριν από δύο μήνες», αναφερόμενος στην απόπειρα σχηματισμού κυβέρνησης του Αλμπέρτο Νούνιεθ Φεϊχό. Ο Συνασπισμός των Καναρίων Νήσων και η BNG υπερασπίστηκαν τις συμφωνίες τους με το Σοσιαλιστικό κόμμα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter