Ισπανία: Ο Σάντσεθ καλεί σε διάλογο μετά την καταδίκη των εννέα Καταλανών

Ισπανία: Ο Σάντσεθ καλεί σε διάλογο μετά την καταδίκη των εννέα Καταλανών

Ο Ισπανός πρωθυπουργός, Πέδρο Σάντσεθ, κάλεσε, σε διάγγελμά του, για έναν νέο στάδιο στην Καταλονία, με βάση τον διάλογο, έπειτα από την καταδίκη των Καταλανών αυτονομιστών.

“Μετά την ανακοίνωση της ποινής, ένα νέο στάδιο ξεκινά. Ο σκοπός μας δεν είναι άλλος από την αποκατάσταση της συνύπαρξης στην Καταλονία”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πέδρο Σάντσεθ σε τηλεοπτικό διάγγελμά του. Παράλληλα, κάλεσε την περιφερειακή κυβέρνηση της Καταλονίας να μπει σε διάλογο, στο πλαίσιο της συνταγματικής νομιμότητας. “Είμαστε διατεθειμένοι να συμβάλλουμε στον διάλογο”, τόνισε μεταξύ άλλων. 

“Ναυάγησε το σχέδιο των Καταλανών”

Στη συνέχεια, ο Πέδρο Σάντσεθ αναφέρθηκε στον απόηχο της απόπειρας ανεξαρτητοποίησης της Καταλονίας, χαρακτηρίζοντας την προσπάθεια αυτή ως “ναυάγιο”. “Το ναυάγιο ενός πολιτικού σχεδίου που απέτυχε επιβεβαιώθηκε σήμερα. Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου. Κανείς δεν δικάζεται για τις ιδέες του”, τόνισε απαντώντας στις κατηγορίες των Καταλανών περί πολιτικής δίκης.

Τέλος, ο επικεφαλής της ισπανικής κυβέρνησης ξεκαθάρισε ότι οι εννέα Καταλανοί που καταδικάστηκαν θα εκτίσουν τις ποινές τους, απαντώντας στο κάλεσμα του ηγέτη της περιφέρειας, Κιμ Τόρα, για να τους δοθεί αμνηστία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter