Ισπανία: Ο Χουανφράν μπλεγμένος σε σκάνδαλο με στημένα

Ισπανία: Ο Χουανφράν μπλεγμένος σε σκάνδαλο με στημένα

Σκάνδαλο στημένου αγώνα, με λανθάνουσα ελληνική απόχρωση, συγκλονίζει το ισπανικό ποδόσφαιρο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της κορυφαίας αθλητικής εφημερίδας Marca, αρκετοί ποδοσφαιριστές της Λεβάντε και της Σαραγόσα, με πρώτο και …χειρότερο τον Χουανφράν που πέρασε από την ΑΕΚ, καλούνται από τις αρχές για να απολογηθούν, με σημείο αιχμής τη συμμετοχή τους στον «ύποπτο» αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής της περιόδου 2010-11.

Η φιλοξενούμενη Σαραγόσα κέρδισε το ματς με 2-1 απέναντι στη βαθμολογικά αδιάφορη Λεβάντε και εξασφάλισε τη συμμετοχή της στην Primera Division της επόμενης σεζόν. Η λεπτομέρεια που κινητοποίησε τη δικαιοσύνη ήταν η κατάθεση 965.000 ευρώ από το ταμείο της Σαραγόσα σε συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές της ομάδας τις αμέσως επόμενες ημέρες και τα υπέρογκα ποσά (μέχρι και 250.000 ευρώ) που εμφανίζονται να ξόδεψαν αυτοί στις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Ο Χουανφράν, μάλιστα, φέρεται ότι εκατονταπλασίασε μέσα σε έναν χρόνο (2010-11) τις καταθέσεις του, από 6.000 σε 649.000 ευρώ! Οι ποδοσφαιριστές που πέρασαν μέχρι τώρα από το γραφείο της εισαγγελίας της Βαλένθια δηλώνουν άγνοια, αλλά η έρευνα –που ξεκίνησε προ τριετίας- θα συνεχιστεί, αφού μόλις ολοκληρώθηκε η προανάκριση.

Ο Χουανφράν φόρεσε τη φανέλα της ΑΕΚ για μία διετία από το 2008, αλλά επέστρεψε το 2010 στη Λεβάντε, απ’όπου είχε ξεκινήσει την καριέρα του. Εγκατέλειψε την ενεργό δράση το καλοκαίρι του 2016, σε ηλικία 39 ετών.

Ανάμεσα στα 42 άτομα στα οποία έχει ασκηθεί δίωξη είναι οι διεθνείς ποδοσφαιριστές Γκάμπι και Άντερ Ερέρα, ο προπονητής Χαβιέρ Αγκίρε και ο πρόεδρος της Λεβάντε Αγαπίτο Ιγλέσιας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter