Ισπανία: Όριο δέκα ατόμων στις εορταστικές συγκεντρώσεις

Ισπανία: Όριο δέκα ατόμων στις εορταστικές συγκεντρώσεις

Η ισπανική κυβέρνηση συμφώνησε με τις περιφερειακές αρχές σήμερα ότι το _x000D_
μέγιστο 10 άνθρωποι ανά νοικοκυριό θα μπορούν να συγκεντρωθούν για τις _x000D_
εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς προκειμένου να αποφευχθεί η_x000D_
διασπορά του νέου κορονοϊού, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Σαλβαδόρ _x000D_
Ίλα.

Η συμφωνία, που αφορά τις γιορτές της Παραμονής των Χριστουγέννων, των Χριστουγέννων, της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς και της Πρωτοχρονιάς, σημαίνει μια μικρή χαλάρωση του ισχύοντος γενικού κανόνα, που επιτρέπει τις συναθροίσεις έως 6 ατόμων, με εξαίρεση περιοχές που έχουν ορίσει τα δικά τους όρια.

Η έναρξη της απαγόρευσης της κυκλοφορίας που ισχύει στις περισσότερες ισπανικές επαρχίες θα μετατεθεί στις 01.30 το πρωί από 11 το βράδυ την 24η και 31η Δεκεμβρίου.

Εντούτοις, οι μετακινήσεις ανθρώπων μεταξύ των ισπανικών κοινοτήτων θα απαγορεύονται, με κάποιες εξαιρέσεις, το διάστημα μεταξύ 23ης Δεκεμβρίου και 6ης Ιανουαρίου, είπε ο Ίλα κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, όπου τόνισε πως αν και τα τελευταία στοιχεία για τον αριθμό των μολύνσεων προκαλούν μια κάποια αισιοδοξία, η σύνεση είναι υψίστης σημασίας. «Για να συνοψίσω, αυτά τα Χριστούγεννα μένουμε στο σπίτι…

Είναι επιθυμητό οι πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και τις κοινωνικές επαφές όσο το δυνατόν περισσότερο», τόνισε. Το όριο των 10 ατόμων περιλαμβάνει παιδιά και η επίσημη σύσταση είναι τα μέλη του ίδιου νοικοκυριού να γιορτάσουν μαζί χωρίς εξωτερικούς επισκέπτες.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter