Ισπανία: «Όχι» από τους Ciudadanos και ERC σε συμφωνία με Σοσιαλιστές και Podemos

Ισπανία: «Όχι» από τους Ciudadanos και ERC σε συμφωνία με Σοσιαλιστές και Podemos

Το φιλελεύθερο κόμμα Ciudadanos στην Ισπανία ανακοίνωσε την Τρίτη ότι δεν θα υποστηρίξει προκαταρκτική συμφωνία ενός κυβερνητικού συνασπισμού μεταξύ των Σοσιαλιστών (PSOE) και του κόμματος Unidas Podemos της ριζοσπαστικής αριστεράς.

Αντ’ αυτού απηύθυνε έκκληση για μια συμφωνία μεγάλου συνασπισμού με τους Σοσιαλιστές (PSOE) και το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (ΡΡ).

«Απευθύνουμε έκκληση στο αίσθημα ευθύνης του PSOE και του ΡΡ για την επίτευξη μιας μετριοπαθούς και συνταγματικής συμφωνίας με τους Cs (Ciudadanos) στη βάση επίσημων συμφωνιών που είναι καλές για τη χώρα», ανακοίνωσε το κόμμα.

«Όχι» και από το ERC

Το καταλανικό αυτονομιστικό κόμμα Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ανακοίνωσε ότι δεν είναι έτοιμο, σε αυτή τη φάση, να στηρίξει μια κυβέρνηση συνασπισμού, μετά τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι Σοσιαλιστές και το Unidas Podemos νωρίτερα.

«Αυτή τη στιγμή, η απάντησή μας είναι όχι», είπε η εκπρόσωπος του ERC Μάρτα Βιλάλτα μιλώντας σε δημοσιογράφους. «Αν θέλουν κάτι από εμάς θα πρέπει να καθίσουν κάτω και να συζητήσουν την επίλυση της πολιτικής διαμάχης», πρόσθεσε, αναφερόμενη στο αυτονομιστικό κίνημα της Καταλονίας.

Οι Σοσιαλιστές εξασφάλισαν 120 έδρες στη νέα Βουλή και το Unidas Podemos 35, όμως για να λάβουν ψήφο εμπιστοσύνης θα χρειαστούν τη στήριξη και άλλων κομμάτων, αφού δεν συγκεντρώνουν πλειοψηφία.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter