Ισπανία: «Πράσινο φως» για σέντρα στις 8 Ιουνίου

Ισπανία: «Πράσινο φως» για σέντρα στις 8 Ιουνίου

Το πράσινο φως για επανέναρξη του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος από τις 8 Ιουνίου άναψε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ.

Οι ομάδες της La Liga ξεκίνησαν προπονήσεις σε γκρουπ των 10 παικτών με μέτρα προστασίας από την περασμένη Δευτέρα και υπολογίζεται ότι θα είναι έτοιμες για επιστροφή στα γήπεδα τη συγκεκριμένη ημερομηνία.

“Η Ισπανία έκανε ό,τι μπορούσε”, δήλωσε ο Σάντσεθ. “Νέοι ορίζοντες ανοίγονται τώρα για όλους. Έφτασε η στιγμή για να επαναφέρουμε πολλές από τις καθημερινές δραστηριότητες. Aπό τις 8 Ιουνίου, η La Liga θα είναι ξανά παρούσα”.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Λίγκας, Χαβιέρ Τέμπας, είχε μιλήσει για σέντρα στις 12 Ιουνίου.

To ισπανικό πρωτάθλημα διακόπηκε λόγω της πανδημίας μετά την 27η αγωνιστική, οπότε υπολείπονται άλλες 11 για να ολοκληρωθεί. Στη βαθμολογία προηγείται η Μπαρτσελόνα με 58 βαθμούς, ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης έχει 56, η Σεβίλλη 47, η Ρεάλ Σοσιεδάδ και η Χετάφε από 46 και η Ατλέτικο Μαδρίτης 45.

Η Ισπανία των 28.600 νεκρών και των 280.000 κρουσμάτων επιχειρεί αυτές τις μέρες μία πρώτη επιστροφή στην «κανονικότητα». Οι ποδοσφαιρικοί αγώνες θεωρείται βέβαιο ότι θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.

Παρόμοια έγκριση αναμένουν στην Αγγλία οι ομάδες της Premier League και των άλλων ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων, ενώ στη Γερμανία διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο η δεύτερη αγωνιστική της μετά την πανδημία εποχής, χωρίς θεατές στις εξέδρες.

Αβέβαιη παραμένει και η συνέχιση του Champions League, καθώς και του Εuropa League όπου ο Ολυμπιακός διεκδικεί πρόκριση στα προημιτελικά απέναντι στην αγγλική Γουλβς μετά το 0-0 του πρώτου αγώνα στον Πειραιά.

8 Ιουνίου και στο μπάσκετ

Η ημερομηνία επανέναρξης των πρωταθλημάτων (8 Ιουνίου) με την έγκριση του Υπουργείου Υγείας αφορά όχι μόνο το ποδόσφαιρο, αλλά και το μπάσκετ και τα άλλα σπορ όπου εκκρεμεί η ολοκλήρωση των εθνικών πρωταθλημάτων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter