Ισπανία: Προηγούνται οι Σοσιαλιστές, αλλά χωρίς πλειοψηφία

Ισπανία: Προηγούνται οι Σοσιαλιστές, αλλά χωρίς πλειοψηφία

Οι Σοσιαλιστές εξακολουθούν να προηγούνται στην πρόθεση ψήφου ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 28ης Απριλίου στην Ισπανία, αν και δεν συγκεντρώνουν την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, δείχνει πρόσφατη δημοσκόπηση του GAD3 που έγινε για λογαριασμό της ισπανικής εφημερίδας ABC.

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PSOE) του πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ φαίνεται ότι εξασφαλίζει από 135 ως 137 έδρες και ποσοστό 30,9%, δείχνει η δημοσκόπηση που διενεργήθηκε σε δείγμα 2.000 ανθρώπων μεταξύ της 8ης και της 9ης Απριλίου.

Οι έδρες αυτές υπολείπονται των 176 που χρειάζεται για να εξασφαλίσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ενώ το ποσοστό του μειώθηκε ελαφρά σε σχέση με αυτό που λάμβανε σε δημοσκόπηση, τα αποτελέσματα της οποίας είχαν δοθεί στη δημοσιότητα στις 8 Απριλίου.

Το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (PP) εξασφαλίζει από 85 ως 91 έδρες και ποσοστό 21,3%, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση, σημειώνοντας μικρή άνοδο από την προηγούμενη, ενώ το φιλικό προς τις αγορές Ciudadanos λαμβάνει 43 ως 46 έδρες και ποσοστό 13,5%, ενώ το ακροδεξιό Vox 25 ως 29 έδρες και 11,2%, αυξάνοντας επίσης τα ποσοστά του από την προηγούμενη δημοσκόπηση.

Το Podemos εξασφαλίζει την ίδια ώρα 29 ως 30 έδρες και ποσοστό 12,0%.

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης αυτής δείχνουν επίσης ότι ένας τρικομματικός συνασπισμός ανάμεσα στους συντηρητικούς εξακολουθεί να μην συγκεντρώνει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία ακόμη και αν ισχύσει το καλύτερο σενάριο όσον αφορά τα αποτελέσματά τους, ενώ και οι Σοσιαλιστές θα χρειαστεί να αναζητήσουν συμμαχίες με άλλα κόμματα αν θέλουν να εξασφαλίσουν μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να κυβερνήσουν.

(Πληροφορίες και από τον ιστότοπο της ABC)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter