Ισπανία: Πτώση στα ποσοστά των Σοσιαλιστών – Άνοδος για το Λαϊκό Κόμμα

Ισπανία: Πτώση στα ποσοστά των Σοσιαλιστών – Άνοδος για το Λαϊκό Κόμμα

Συνεχίζεται το κλίμα αβεβαιότητας στην Ισπανία, όσον αφορά τα κοινοβουλευτικά ποσοστά, με τη δημοσκόπηση της El Pais να αναδεικνύει ότι κανένα κόμμα, ή πιθανός συνασπισμός, δεν θα έφτανε την απαραίτητη πλειοψηφία, ενόψει των εκλογών της 10ης Νοεμβρίου.

Υποχωρεί ο Σάντσεθ

Το κόμμα των Σοσιαλιστών του νυν πρωθυπουργού, Πέδρο Σάντσεθ, βλέπει τα ποσοστά του να μειώνονται, με τη δημοσκόπηση της El Pais να δίνει ποσοστό 27%, το οποίο είναι μειωμένο κατά 1,7% σε σχέση με τον Απρίλιο. Αντίθετα, το Λαϊκό Κόμμα βλέπει τα ποσοστά του να αυξάνονται, φτάνοντας πλέον στο 21,6%.

Η εν λόγω δημοσκόπηση έλαβε χώρα μετά τα γεγονότα της Καταλονίας. Παράλληλα, το κρατικό Κέντρο Κοινωνιολογικών Σπουδών, σε δική του δημοσκόπηση (πριν από την καταδίκη των αυτονομιστών), έδινε μεγαλύτερο προβάδισμα στους Σοσιαλιστές, που θα είχαν (βάσει μετρήσεων) 133 έως 150 έδρες, κάτι που θα αύξανε την προοπτική επίτευξης πλειοψηφίας (χρειάζονται 176 έδρες), μέσω συνεργασίας με τις αριστερές δυνάμεις του κοινοβουλίου.

Την ώρα που οι Σοσιαλιστές θα υπολείπονταν από τις 176 έδρες που χρειάζονται για να σχηματίσουν κυβέρνηση πλειοψηφίας, άλλα αριστερά κόμματα, όπως οι Unidas Podemos, θα εξασφάλιζαν 37-45 έδρες, βάσει της δημοσκόπησης του CIS.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter