Ισπανία: Πυροσβέστης αρνήθηκε να φορτώσει όπλα σε πλοίο για τη Σαουδική Αραβία

Ισπανία: Πυροσβέστης αρνήθηκε να φορτώσει όπλα σε πλοίο για τη Σαουδική Αραβία

«Δεν ήθελα να γίνω αιτία, αυτές οι βόμβες να πέσουν πάνω σε αθώους» δηλώνει πυροσβέστης από το Μπιλμπάο ο οποίος κλήθηκε ως επικεφαλής να φορτώσει πλοίο με όπλα με προορισμό τη Σαουδική Αραβία, όπως μας ενημερώνει μέσω facebook από τη Μαδρίτη, η δημοσιογράφος Δώρα Μακρή.

Παραθέτουμε το κείμενό της:

“Δεν ήθελα να γίνω η αιτία, αυτές οι βόμβες να πέσουν πάνω σε αθώους” είναι η αιτιολογία πυροσβέστη στο Μπιλμπάο, ο οποίος αρνήθηκε ως επικεφαλής της ασφάλειας να εργαστεί την ώρα που όπλα και εκρηκτικά φορτώνονταν σε πολεμικό πλοίο στο λιμάνι του Μπιλμπάο με προορισμό την Σαουδική Αραβία. Ο πόλεμος στην Υεμένη είχε ως αποτέλεσμα ως τώρα 10.000 νεκρούς και περίπου 3 εκατομμύρια πρόσφυγες σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ.

Ο ισπανός πυροσβέστης πατέρας δύο παιδιών αντιμετωπίζει πειθαρχική ποινή- για την άρνησή του να εργαστεί στις 13 Μαρτίου- 4 ετών εκτός υπηρεσίας και εκτός μισθοδοσίας λόγω της πράξης του αυτής για την οποία επικαλέστηκε πρόβλημα συνείδησης. Θα το ξαναέκανε , υποστηρίζει, αν και η οικονομική του κατάσταση δεν το επιτρέπει και ζητά να μην δημοσιοποιηθεί το όνομά του.

Τελικά τα όπλα μεταφέρθηκαν επιτυχώς στο πολεμικό πλοίο και μόνο με δέκα λεπτά καθυστέρηση. Οι βόμβες θα πέσουν πάνω σε κεφάλια αθώων στην Υεμένη και ο πυροσβέστης θα τιμωρηθεί.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10154671564743246&set=a.462668808245.249395.640438245&type=3&theater

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter