Ισπανία: Σε μερικό lockdown η Μαδρίτη από το βράδυ της Παρασκευής

Ισπανία: Σε μερικό lockdown η Μαδρίτη από το βράδυ της Παρασκευής
Σε μερικό lockdown από το βράδυ της Παρασκευής η Μαδρίτη και άλλοι εννέα δήμοι.

Η Μαδρίτη θα γίνει απόψε η πρώτη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που επιστρέφει στο lockdown, καθώς περίπου 4,8 εκατομμύρια κάτοικοι της ισπανικής πρωτεύουσας και εννέα δορυφορικών πόλεων θα απαγορεύεται να βγαίνουν εκτός της περιφέρειας λόγω της αύξησης των μολύνσεων από τον νέο κορονοϊό.

Τα εστιατόρια και τα μπαρ θα κλείνουν νωρίτερα και η χωρητικότητά τους θα μειωθεί στο μισό στο πιο ‘θερμό σημείο’ των μολύνσεων στην Ευρώπη.

Οι νέοι περιορισμοί, που θα αρχίσουν στις 10.00 μ.μ. τοπική ώρα (23:00 ώρα Ελλάδας), δεν θα είναι τόσο αυστηροί όσο στο προηγούμενο lockdown που ξεκίνησε τον Μάρτιο, όταν απαγορεύτηκε στους κατοίκους να βγαίνουν από τα σπίτια τους. Ωστόσο οι κάτοικοι ανησυχούν και έχουν εξοργιστεί με την πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στην κεντρική και την περιφερειακή κυβέρνηση.

Με 850 μολύνσεις ανά 100.000 κατοίκους, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η περιοχή της Μαδρίτης έχει το χειρότερο ποσοστό στην Ευρώπη.

Η Ισπανία έχει καταγράψει συνολικά 778.607 μολύνσεις από κορονοϊό, περισσότερες από οποιαδήποτε άλλη χώρα της δυτικής Ευρώπης, και σχεδόν 32.000 θανάτους.

Ο ημερήσιος αριθμός θανάτων βρίσκεται τώρα περίπου στα υψηλότερα επίπεδα που έχουν καταγραφεί από τις αρχές Μαΐου –κατά μέσο όρο 78 την ημέρα την τελευταία εβδομάδα– αλλά πολύ πιο κάτω από τα ρεκόρ που καταγράφονταν στα τέλη Μαρτίου, σχεδόν 900, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter