Ισπανία: Τα κρούσματα κορονοϊού ξεπέρασαν τα 2 εκατομμύρια – Σκληρά μέτρα επιβάλλουν ορισμένες περιφέρειες

Ισπανία: Τα κρούσματα κορονοϊού ξεπέρασαν τα 2 εκατομμύρια – Σκληρά μέτρα επιβάλλουν ορισμένες περιφέρειες

Η Ισπανία έγινε σήμερα η τέταρτη δυτικοευρωπαϊκή χώρα που ξεπέρασε τα 2 εκατομμύρια κρούσματα, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρχές, σε μια περίοδο που το ποσοστό μολύνσεων συνεχίζει να αυξάνεται.

Από την αρχή της πανδημίας της Covid-19 τα κρούσματα ανέρχονται επισήμως σε 2.024.904 και οι νεκροί σε 51.675. Ο αριθμός των κρουσμάτων θεωρείται ωστόσο υποτιμημένος αφού, με βάση μια μελέτη που παρουσίασε η κυβέρνηση στα μέσα Δεκεμβρίου, εκτιμάται ότι το 10% του πληθυσμού, δηλαδή περίπου 4,7 εκατομμύρια άνθρωποι, έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2.

Σήμερα, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 42.360 κρούσματα και 245 θανάτους μέσα σε 24 ώρες. Χθες δεν είχαν ανακοινωθεί στοιχεία, λόγω της αργίας των Θεοφανείων.

Στις αρχές Δεκεμβρίου τα κρούσματα είχαν μειωθεί σε κάτω από 200 ανά 100.000 κατοίκους όμως έκτοτε αυξάνονται σταθερά και έφτασαν σήμερα τα 321 ανά 100.000, κατά μέσο όρο. Οι αρχές στις περιφέρειες της Καστίλης και της Λεόν ανακοίνωσαν ότι θα κλείσουν εμπορικά κέντρα και γυμναστήρια ενώ θα παρατείνουν τις μη απολύτως αναγκαίες μετακινήσεις προς και από τις άλλες περιφέρειες, μέχρι τον Μάιο. Παρόμοια μέτρα έχουν ληφθεί στη βορειοανατολική Καταλονία όπου όλοι οι κάτοικοι είναι υποχρεωμένοι να παραμείνουν εντός των ορίων του δήμου τους για 10 ημέρες.

Μια δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα δείχνει ότι έξι στους 10 Ισπανούς πιστεύουν ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να έχει επιβάλει σκληρότερα μέτρα για να αναχαιτίσει την πανδημία.

Μέχρι σήμερα στην Ισπανία έχουν εμβολιαστεί 207.323 άνθρωποι.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter