Ισπανία: Τέλος στην απαγόρευση πτήσεων από την Ιταλία αλλά η καραντίνα των 14 ημερών παραμένει

Ισπανία: Τέλος στην απαγόρευση πτήσεων από την Ιταλία αλλά η καραντίνα των 14 ημερών παραμένει

Η Ισπανία προχώρησε σήμερα σε άρση της απαγόρευσης των απευθείας πτήσεων και ακτοπλοϊκών μετακινήσεων από την Ιταλία που επιβλήθηκε στις 11 Μαρτίου για να ανακοπεί η εξάπλωση του κορονοϊού, αλλά οι τουριστικοί περιορισμοί και η καραντίνα 14 ημερών για τους εισερχόμενους ταξιδιώτες συνεχίζει να ισχύει.

Η σημαντική μείωση του ποσοστού των θανάτων λόγω της COVID-19 ενθάρρυνε την Ισπανία να αρχίσει να χαλαρώνει ένα από τα αυστηρότερα lockdown στην Ευρώπη, αλλά η εξαρτώμενη από τον τουρισμό οικονομία της πιθανόν θα πρέπει να περιμένει έως τα τέλη Ιουνίου για να υποδεχθεί και πάλι παραθεριστές.

Ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ ετοιμάζεται να ζητήσει από το Κοινοβούλιο να παρατείνει έως τα τέλη Ιουνίου την κατάσταση έκτακτη ανάγκης, που έχει βοηθήσει να περιοριστούν τα κρούσματα ενώ έχει ως αποτέλεσμα να επιβληθούν άνευ προηγουμένου περιορισμοί σε σύνορα και τις μετακινήσεις προκαλώντας παράλληλα τεράστιο οικονομικό πλήγμα.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός Cadena Ser ανακοίνωσε ότι το υπουργικό συμβούλιο θα αξιοποιήσει τη σημερινή του συνεδρίαση για να συζητήσει την παράταση έως τις 27 Ιουνίου. Εκπρόσωπος της κυβέρνησης δεν απάντησε σε αίτημα για σχόλιο.

Στο αποκορύφωμα της πανδημίας, εκατοντάδες άνθρωποι κατέληγαν κάθε μέρα στα ισπανικά νοσοκομεία και τα γηροκομεία. Η Ισπανία ανακοίνωσε χθες 59 νέους θανάτους από τον νέο κορονοϊό, τον χαμηλότερο απολογισμό εδώ και 2 μήνες, σύμφωνα με την κυβέρνηση, με τον συνολικό τους αριθμό να ανέρχεται σε 27.709

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter