Ισπανία: Το ακροδεξιό Vox στην τοπική κυβέρνηση της Καστίλης-Λεόν

Ισπανία: Το ακροδεξιό Vox στην τοπική κυβέρνηση της Καστίλης-Λεόν
Φωτογραφία αρχείου

Το ακραία εθνικιστικό ακροδεξιό κόμμα Vox θα προεδρεύσει του τοπικού κοινοβουλίου στην Καστίλη-Λεόν, ενώ θα συμμετάσχει στην κυβέρνηση του συντηρητικού Αλφόνσο Φερνάντεθ Μανιουέκο. Ο πολιτικός από το Λαϊκό κόμμα ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι έφτασε σε συμφωνία με το Vox, «στη βάση ενός προγράμματος που εξυπηρετεί το λαό της Καστίλης-Λεόν, θα είναι σταθερή και θα σέβεται το καθεστώς αυτονομίας» της περιφέρειας.

Το ακροδεξιό κόμμα θα λάβει την αντιπροεδρία και τρία υπουργεία της τοπικής κυβέρνησης, σύμφωνα με το πρακτορείο Europa Press. Είχε προηγουμένως εκφράσει δημόσια τις απαιτήσεις του, οι οποίες και έγιναν δεκτές, κατά μείζονα λόγο. Το Λαϊκό κόμμα από την πλευρά του διαβεβαίωνε το βράδυ της Τετάρτης ότι δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία για σχηματισμό κυβέρνησης και ότι το Vox δεν έχει υποχωρήσει καθόλου στις απαιτήσεις του.

Η περίσταση είναι ιστορική για το ακροδεξιό κόμμα αφού είναι η πρώτη φορά που μπαίνουν σε κυβερνητικό σχήμα. Ο τοπικός αρχηγός του, Χουάν Γκαρθία Γκαγιάρδο είπε ότι «δέχεται την μέγιστη ευθύνη», ενώ διαβεβαίωσε ότι αυτός ο συνασπισμός «πρόκειται να δώσει ένα καλό παράδειγμα σε όλες τις αυτόνομες κοινότητες και σε όλο το έθνος για τις πιθανότητες μιας κυβέρνησης μεταξύ του Λαϊκού κόμματος και του Vox».

Με πληροφορίες από Público

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter