Ισπανία: Υποψίες για ομοφοβικό έγκλημα κατά του 24χρονου Σαμουέλ Λουίθ

Ισπανία: Υποψίες για ομοφοβικό έγκλημα κατά του 24χρονου Σαμουέλ Λουίθ

Οι αρχές στην βορειοδυτική Ισπανία ζητάνε περισσότερο χρόνο για να ανακαλύψουν το κίνητρο πίσω από την δολοφονία του 24χρονου Σαμουέλ Λουίθ, που έγινε τις πρωινές ώρες του Σαββάτου στην Α Κορούνια. Οι φίλοι του είναι πεπεισμένοι ότι πρόκειται για έγκλημα μίσους. Οι LGBTQ ενώσεις κάλεσαν την Δευτέρα σε διαδηλώσεις στη μνήμη του.

Τα στοιχεία μέχρι στιγμής

Σύμφωνα με δημοσίευμα της El Mundo, ο Σαμουέλ ήταν έξω από ένα κλαμπ στην Α Κορούνια περίπου στις 3 πμ τα ξημερώματα του Σαβάτου. Οι φίλοι του ανέφεραν ότι άγνωστοι άρχισαν να τον χτυπούν γιατί νόμιζαν ότι τους βιντεοσκοπούσε ενώ στην πραγματικότητα έκανε βιντεοκλήση σε έναν φίλο του. Οι άγνωστοι χρησιμοποιούσαν μειωτικούς χαρακτηρισμούς για την σεξουαλικότητά του, σύμφωνα με την εκδοχή των γεγονότων των φίλων του. Δεν έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής συλλήψεις.

Ο θάνατος έρχεται εν μέσω ραγδαίας αύξησης των επιθέσεων σε άτομα LGBTQ. Ομάδες ακτιβιστών ισχυρίζονται ότι τα επίσημα στατιστικά στοιχεία καταγράφουν μόνο ένα μέρος του προβλήματος επειδή δεν αναφέρονται πολλά περιστατικά.

Η υπουργός Κοινωνικών Δικαιωμάτων Ιόνε Μπελάρα δέχθηκε κριτική από πολλούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το ότι βιάστηκε να καταδικάσει το θάνατο του Λουίθ ως «εγκλήματος μίσους» όταν έστειλε ένα tweet την Κυριακή με τα συλλυπητήριά της στους συγγενείς και τους φίλους του θύματος.

«Θέλουμε μια χώρα απαλλαγμένη από βία, όπου όλοι αισθάνονται ελεύθεροι να είναι αυτοί που είναι», έγραψε η Μπελάρα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter