Ισραήλ: Δεν θα επιτρέψουμε στο Ιράν να αποκτήσει στρατιωτική παρουσία στη Συρία

Ισραήλ: Δεν θα επιτρέψουμε στο Ιράν να αποκτήσει στρατιωτική παρουσία στη Συρία

Με βίντεό του που δόθηκε στη δημοσιότητα λίγες ώρες έπειτα από ένα φερόμενο ισραηλινό πλήγμα εναντίον μιας στρατιωτικής θέσης στη Συρία, ο ισραηλινός πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου διεμήνυσε ότι το Ισραήλ δεν θα επιτρέψει στο Ιράν να έχει στρατιωτική παρουσία στη Συρία ή να αποκτήσει πυρηνικό οπλοστάσιο, 

«Επιτρέψτε μου να επαναλάβω την πολιτική του Ισραήλ. Δεν θα επιτρέψουμε σε ένα καθεστώς που επιδιώκει την εξολόθρευση του εβραϊκού κράτους να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, δεν θα επιτρέψουμε αυτό το καθεστώς να αποκτήσει στρατιωτική παρουσία στη Συρία, όπως επιδιώκει να κάνει για να επιτύχει τον εκπεφρασμένο στόχο του να εξαλείψει το κράτος μας», ανέφερε ο Νετανιάχου σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στη σελίδα του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook το Σάββατο.

Το βίντεο με το μήνυμα του Νετανιάχου αναφέρεται πως μαγνητοσκοπήθηκε την Πέμπτη. Αναμένεται να προβληθεί ολόκληρο στο ετήσιο Saban Forum, μια εκδήλωση την οποία οργανώνει το Brookings Institution στην Ουάσινγκτον σήμερα Κυριακή.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης, μια στρατιωτική θέση στη Συρία δέχθηκε επίθεση με πυραύλους την Παρασκευή. Κατά πληροφορίες, ο στόχος θεωρείται πως ήταν μια ιρανική βάση και αρκετοί ιρανοί στρατιωτικοί ενδέχεται να τραυματίστηκαν σε αυτή την επίθεση, την οποία φέρονται ότι εξαπέλυσαν οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter