Ισραήλ-εκλογές: Βγείτε από τη θάλασσα και πηγαίνετε να με ψηφίσετε λέει ανήσυχος ο Νετανιάχου

Ισραήλ-εκλογές: Βγείτε από τη θάλασσα και πηγαίνετε να με ψηφίσετε λέει ανήσυχος ο Νετανιάχου

«Βγείτε από τη θάλασσα και ψηφίστε με» κάλεσε ο Ισραηλινός απερχόμενος πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου λουόμενους ψηφοφόρους από μια παραλία στην Μεσόγειο, λίγες ώρες πριν το κλείσιμο της κάλπης των βουλευτικών εκλογών στο Ισραήλ.

Φορώντας τζάκετ πάνω από ανοιχτό στον λαιμό πουκάμισο, περικυκλωμένος από σωματοφύλακες με κοστούμια και γραβάτες, ο Νετανιάχου πήγε στην παραλία Πόλεγκ, βόρεια του Τελ Αβίβ και ανήρτησε ένα βίντεο στην σελίδα του στο Twitter.

«Αν θέλετε να συνεχίσετε με το Λικούντ και εμένα, τότε πρέπει να πάτε να ψηφίσετε», δήλωσε, αναφερόμενος στο δεξιό κόμμα του οποίου ηγείται. «Πηγαίνετε αργότερα στην παραλία».

Σε διαφορετική περίπτωση, τόνισε ο δεξιός πρωθυπουργός, εκείνοι που απολαμβάνουν μια μέρα στην παραλία θα «ξυπνήσουν αύριο πρωί», και θα βρουν έναν αριστερό πρωθυπουργό στη θέση του.

Η σημερινή μέρα εκλογών είναι επίσημη αργία στο Ισραήλ με τα σχολεία και τις υπηρεσίες να είναι κλειστά. Σε μια μέρα ζεστή και ηλιόλουστη και με τα εκλογικά κέντρα να παραμένουν ανοιχτά έως τις 22:00, οι ψηφοφόροι είχαν αρκετή ώρα να πάνε βόλτα σε παραλίες.

Στο Twitter, ο Νετανιάχου ανέφερε αργότερα ότι συγκαλεί επείγουσα συνάντηση με αξιωματούχους της προεκλογικής του εκστρατείας για να συζητήσει τη χαμηλή, όπως ανέφερε, προσέλευση ψηφοφόρων σε προπύργια του Λικούντ με την παράλληλη υψηλή συμμετοχή σε «αριστερά προπύργια».

Περίπου 6,3 εκατομμύρια ψηφοφόροι καλούνται να εκλέξουν τους 120 βουλευτές που θα τους αντιπροσωπεύσουν στην Κνεσέτ. Η ψηφοφορία θα διαρκέσει μέχρι τις 22:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, η κούρσα ανάμεσα στο δεξιό κόμμα Λικούντ του απερχόμενου πρωθυπουργού και το κεντρώο Μπλε και Λευκό κόμμα με επικεφαλής τον πρώην αρχηγό του στρατού Μπένι Γκαντζ θα είναι στήθος με στήθος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter