Ισραήλ για Σάρλοτσβιλ: Οι ΗΠΑ μπορούν να αντιμετωπίσουν τον αντισημιτισμό

Ισραήλ για Σάρλοτσβιλ: Οι ΗΠΑ μπορούν να αντιμετωπίσουν τον αντισημιτισμό

Ο πρόεδρος του Ισραήλ Ρεουβέν Ρίβλιν δήλωσε χθες Τετάρτη ότι του προκάλεσαν σοκ οι εκδηλώσεις αντισημιτισμού κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης που έγινε το Σάββατο στο Σάρλοτσβιλ, ωστόσο πρόσθεσε ότι είναι πεπεισμένος ότι η αμερικανική πολιτική ηγεσία έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει αυτή την «πρόκληση».

Τα σχόλια του Ρίβλιν καταγράφονται καθώς ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δέχεται επικρίσεις από σχεδόν ολόκληρο το αμερικανικό πολιτικό φάσμα, μη εξαιρουμένης της δικής του, ρεπουμπλικανικής παράταξης, διότι εξίσωσε τους οπαδούς της ανωτερότητας της λευκής φυλής, ένας συμπαθών των οποίων σκότωσε μια νέα γυναίκα στο Σάρλοτσβιλ, με τους αντιρατσιστές διαδηλωτές.

Στη συγκέντρωση, υπό τον τίτλο Unite the Right Rally, συμμετείχαν οργανώσεις της άκρας δεξιάς, από την Κου Κλουξ Κλαν ως ομάδες νεοναζί, τα μέλη των οποίων επεδείκνυαν σημαίες με τη σβάστικα και κραύγαζαν αντισημιτικά συνθήματα.

«Και μόνο η ιδέα ότι θα βλέπαμε μια ναζιστική σημαία —πιθανόν το πιο διεστραμμένο σύμβολο του αντισημιτισμού— να επιδεικνύεται στους δρόμους μιας από τις μεγαλύτερες δημοκρατίες του κόσμου κι ενός από τους πιο ακριβούς συμμάχους του Ισραήλ είναι σχεδόν αδιανόητη», έγραψε ο επικεφαλής του ισραηλινού κράτους σε ένα μήνυμά του προς τη Διάσκεψη των Προέδρων των Αμερικανικών Εβραϊκών Οργανώσεων.

«Οι ΗΠΑ και οι ηγέτες τους γνωρίζουν πώς να αντιμετωπίσουν αυτή τη δύσκολη πρόκληση και να δείξουν στον κόσμο (…) τη δύναμη της δημοκρατίας τους», πρόσθεσε ο ίδιος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter