Ισραήλ: Κανονικά η δίκη του Νετανιάχου για διαφθορά – Απορρίφθηκε το αίτημα για αναβολή

Ισραήλ: Κανονικά η δίκη του Νετανιάχου για διαφθορά – Απορρίφθηκε το αίτημα για αναβολή

Κανονικά θα ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα η δίκη του Μπενιαμίν Νετανιάχου για διαφθορά, σύμφωνα με την απόφαση του περιφερειακού δικαστηρίου της Ιερουσαλήμ, το οποίο απέρριψε το αίτημα του Ισραηλινού πρωθυπουργού για αναβολή.

Οι δικηγόροι του Νετανιάχου προσέφυγαν στο δικαστήριο ζητώντας να αναβληθεί η έναρξη της δίκης με το επιχείρημα ότι χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να εξετάσουν τα στοιχεία της υπόθεσης. Ωστόσο οι εισαγγελείς και οι δικαστές απέρριψαν το αίτημα.

Υπενθυμιζεται ότι ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, το κόμμα του οποίου ήρθε πρώτο στις τρίτες εκλογές που διεξήχθησαν στη χώρα μέσα σε ένα χρόνο, χωρίς ωστόσο να συγκεντρώσει πλειοψηφία για σχηματισμό κυβέρνησης, δικάζεται με τις κατηγορίες της απάτης, της διάρρηξης εμπιστοσύνης και της δωροληψίας η οποία σχετίζεται με μια σειρά από σκάνδαλα διαφθοράς. 

Ο ίδιος πάντως αρνείται ότι έχει κάνει παράνομο.

Ο βασικός πολιτικός αντίπαλός του, Μπένι Γκαντζ, αρνήθηκε να συνεργαστεί μαζί του για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, παρά το γεγονός ότι υπάρχει κίνδυνος να συνεχιστεί το πολιτικό αδιέξοδο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter