Ισραήλ: Κατάρριψη συριακού αεροσκάφους από πυραύλους Patriot

Ισραήλ: Κατάρριψη συριακού αεροσκάφους από πυραύλους Patriot

Ο ισραηλινός στρατός κατέρριψε με πυραύλους Patriot συριακό πολεμικό αεροσκάφος που εισήλθε στον ισραηλινό εναέριο χώρο.

«Ο ισραηλινός στρατός εντόπισε συριακό αεροσκάφος τύπου Sukhoi το οποίο εισήλθε σε βάθος δύο χιλιομέτρων στον ισραηλινό εναέριο χώρο και εκτόξευσε πυραύλους Patriot εναντίον του», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού.

«Από το πρωί, σημειώθηκε κλιμάκωση των εσωτερικών στην Συρία συγκρούσεων, περιλαμβανόμενης μίας αύξησης της δραστηριότητας της συριακής αεροπορίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Τσαχάλ.

«Ο ισραηλινός στρατός βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού και θα συνεχίσει να ενεργεί κατά κάθε παραβίασης της συμφωνίας του 1974 για την απομάκρυνση των δυνάμεων », προειδοποιεί ο στρατός του Ισραήλ.

Το 1974 υπεγράφη συμφωνία για την δημιουργία μίας αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης ανάμεσα στις δύο χώρες, έναν χρόνο μετά τον αραβο-ισραηλινό πόλεμο του Γιομ Κιπούρ το 1973. Ωστόσο, Συρία και Ισραήλ δεν έχουν υπογράψει ειρηνευτική συμφωνία.

Το Ισραήλ έχει τεθεί σε συναγερμό μετά την επίθεση που εξαπέλυσε στις 19 Ιουνίου το συριακό καθεστώς και οι σύμμαχοί του για την ανακατάληψη ζωνών υπό τον έλεγχο των ανταρτών στις επαρχίες Ντεράα και Κουνέιτρα, στην νότια Συρία. Οι περιοχές αυτές συνορεύουν με την ζώνη των υψιπέδων του Γκολάν που προσαρτήθηκε από το Ισραήλ.

Το Ισραήλ προσάρτησε τα εδάφη αυτά έκτασης 1.200 km2 το 1981. Η ενέργεια αυτή δεν αναγνωρίσθηκε ποτέ από την διεθνή κοινότητα.

Το Ισραήλ φροντίζει να μην εμπλακεί στην συριακή σύρραξη, αλλά έχει επανειλημμένως πλήξει στόχους του καθεστώτος της Δαμασκού και των συμμάχων του στο συριακό έδαφος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter