Ισραήλ: Μεγάλη νίκη Νετανιάχου αλλά χωρίς πλειοψηφία

Ισραήλ: Μεγάλη νίκη Νετανιάχου αλλά χωρίς πλειοψηφία

Κόντρα στις προβλέψεις, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, ανακηρύχθηκε ο νικητής στις τρίτες εκλογές που διεξήχθησαν μέσα σε ένα χρόνο στο Ισραήλ, ακόμα κι αν το πολιτικό αδιέξοδο στη χώρα συνεχιστεί, μιας και με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα δεν έχει εξασφαλιστεί η ιστορική πέμπτη θητεία του.

Μέχρι το πρωί της Τρίτης, με το 90% των ψήφων να έχει καταμετρηθεί, το κόμμα του  Λικούντ φάνηκε να είναι μπροστά με 36 έδρες. Μαζί με τους συμμάχους του, τη ριζοσπαστική δεξιά και υπερορθόδοξα εβραϊκά κόμματα, το Λικούντ του Νετανιάχου μπορεί να λογαριάζει ότι θα διαθέτει συνολικά 59 έδρες. Ουσιαστικά, απέχει μόλις δύο θέσεις 

Ουσιαστικά,  μόλις δύο έδρες απέχει από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία των 61 εδρών και, εάν ο τελικός απολογισμός παραμείνει ο ίδιος, θα είναι σε θέση να σχηματίσει κυβέρνηση τις επόμενες εβδομάδες.

Ανεξαρτήτως πάντως του αποτελέσματος,τα ποσοστά που έλαβε είναι υψηλά για κάποιον που τον χωρίζουν μόλις δύο εβδομάδες από την έναρξη της δίκης του κατηγορούμενος για συμμετοχή σε σκάνδαλο διαφθοράς. Η δίκη του ξεκινάει στις 17 Μαρτίου και θα έρθει αντιμέτωπος με τις κατηγορίες για δωροδοκία, απάτη και κατάχρηση εμπιστοσύνης σε τρεις υποθέσεις.

«Είναι η σημαντικότερη νίκη της ζωής μου», είπε ο Νετανιάχου στους υποστηρικτές του που συγκεντρώθηκαν στο Τελ Αβίβ, μετά την τρίτη εκλογική αναμέτρηση.

«Είναι καιρός να σταματήσουμε τις ψηφοφορίες και να σχηματίσουμε κυβέρνηση (…). Θα είμαι πρωθυπουργός όλων των ισραηλινών πολιτών, είναι καιρός να ενωθούμε», πρόσθεσε ο Νετανιάχου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter