Ισραήλ: Ο μεγαλύτερος ηλιακός πύργος του κόσμου

Στο ηλιόλουστο Ισραήλ, η ηλιακή ενέργεια καλύπτει αναλογικά μόνο μικρό ποσοστό των ενεργειακών αναγκών της χώρας, αντίθετα με χώρες με θολά και ψυχρότερα κλίματα.

Τώρα η νεοσύστατη ηλιακή βιομηχανία προσπαθεί να κάνει ένα άλμα προς τα εμπρός με ένα έργο μεγάλης κλίμακας. Ετσι καμαρώνει για την ψηλότερο ηλιακό πύργο του κόσμου, ως σύμβολο της ενεργειακής ανανέωσης της χώρας.

Το έργο Ashalim, βαθιά στην έρημο Νεγκέβ, αποτελείται από τρία συγκροτήματα με ηλιακά πάνελ, με ένα τέταρτο προγραμματιστεί για το μέλλον, το καθένα με μια διαφορετική ηλιακή τεχνολογία.

Είναι το μεγαλύτερο έργο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας του Ισραήλ, όταν ολοκληρωθεί ως το τέλος του 2018. Θα παράγει 310 μεγαβάτ ηλεκτρικής ενέργειας, περίπου 1,6% των ενεργειακών αναγκών της χώρας - αρκετό για περίπου 130.000 νοικοκυριά, ή περίπου 5% του πληθυσμού του Ισραήλ, σύμφωνα με την Αρχή Ηλεκτρισμού του Ισραήλ.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.