Ισραήλ: Ο Νετανιάχου δεν αναγνωρίζει ήττα ούτε λέει ότι νίκησε – Αγωνία για τα επισημα αποτελέσματα των εκλογών

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου δεν αναγνωρίζει ήττα ούτε λέει ότι νίκησε – Αγωνία για τα επισημα αποτελέσματα των εκλογών

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ζήτησε σήμερα τα ξημερώματα τον σχηματισμό μιας «ισχυρής σιωνιστικής κυβέρνησης» μετά τις ισραηλινές βουλευτικές εκλογές που τον φέρνουν δίπλα-δίπλα με τον αντίπαλό του Μπένι Γκάντς, με βάση τα exit polls.

 «Τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουμε διαπραγματεύσεις για τη δημιουργία μιας ισχυρής σιωνιστικής κυβέρνησης», δήλωσε ο Νετανιάχου, αποκλείοντας τη συμμετοχή «αραβικών αντι-σιωνιστικών κομμάτων» σε αυτές τις συνομιλίες.

Ο αρχηγός του κόμματος Λικούντ δεν αναγνώρισε την ήττα του, ούτε κήρυξε την νίκη στις εκλογές, αναφέροντας πως θα περιμένει τα επίσημα εκλογικά αποτελέσματα. 

Ο βασικός αντίπαλος του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο κεντρώος Μπένι Γκαντς δήλωσε σήμερα ξημερώματα ότι θα εργαστεί για μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, σε ομιλία του στο Τελ Αβίβ προς τους υποστηρικτές του κόμματός του, χωρίς να αξιώσει την νίκη στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές.

«Θα περιμένουμε τα επίσημα αποτελέσματα, αλλά όπως έχουν τα πράγματα, εκπληρώσαμε την αποστολή μας», είπε ο πρώην αρχηγός του στρατού, επικεφαλής του κόμματος “Μπλε και Λευκό”.

Πρόσθεσε ότι ο Νετανιάχου «δεν πέτυχε στην αποστολή του».

Σύμφωνα με τα exit polls, το κόμμα του Γκαντς καταγράφει ισχνό προβάδισμα ή είναι ισόπαλο με το κόμμα Λικούντ του Νετανιάχου χωρίς να είναι δυνατή η πρόβλεψη του τελικού αποτελέσματος της εκλογικής μάχης. Συγκεκριμένα, το “Μπλε και Λευκό” συγκεντρώνει 32-34 έδρες, ενώ το συντηρητικό Λικούντ του Μπενιαμίν Νετανιάχου μπορεί να εξασφαλίσει 31-33 έδρες στην Κνεσέτ των 120 εδρών.

Νωρίτερα, μετά την ανακοίνωση των exit polls, o Αβίγκντορ Λίμπερμαν, ο αρχηγός του ακροδεξιού κόμματος Ισραήλ Μπεϊτενού, που εμφανίζεται να συγκεντρώνει 8-10 έδρες και αναμένεται να διαδραματίσει τον ρόλο ρυθμιστή, ζήτησε το σχηματικό μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

Η συμμετοχή στις χθεσινές εκλογές ανήλθε στο 69,4% σύμφωνα με την ισραηλινή κεντρική εκλογική επιτροπή.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter