Ισραήλ: Σοκαριστικές εικόνες από τη στιγμή που φορτηγό σκορπίζει τον θάνατο (Video)

Ισραήλ: Σοκαριστικές εικόνες από τη στιγμή που φορτηγό σκορπίζει τον θάνατο (Video)

Σοκαριστικές εικόνες από τη στιγμή που φορτηγό πέφτει επάνω σε στρατιώτες, σκορπώντας τον θάνατο, κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας στην Ιερουσαλήμ.

Στο βίντεο καταγράφεται η στιγμή που το φορτηγό πέφτει πάνω στους στρατιώτες, ενώ, λίγο πιο μπροστά, φαίνονται άλλοι στρατιώτες στο πεζοδρόμιο.

Ο απολογισμός ήταν 4 νεκροί και 15 τραυματίες, ορισμένοι εκ των οποίων σε σοβαρή κατάσταση. Ο οδηγός του φορτηγού εξουδετερώθηκε από τους αστυνομικούς.

Όλες οι ενδείξεις υποδηλώνουν ότι ο οδηγός του φορτηγού που σκότωσε σήμερα το πρωί τέσσερις Ισραηλινούς στρατιώτες σε πεζόδρομο της δυτικής Ιερουσαλήμ ήταν υποστηρικτής του Ισλαμικού Κράτους, δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, όπως μετέδωσε το Reuters.

Η αστυνομία ταυτοποίησε τον δράστη ως έναν Παλαιστίνιο από την προσαρτημένη ανατολική Ιερουσαλήμ και ανακοίνωσε ότι “εξουδετερώθηκε”. Στο παρμπρίζ του φορτηγού ήταν εμφανείς τρύπες από πάνω από 12 σφαίρες.

Η ίδια πηγή είπε ότι τα θύματα ήταν τρεις γυναίκες και ένας άνδρας–όλοι 20άρηδες– χωρίς να δώσει στη δημοσιότητα την ταυτότητά τους. Τα ονόματα των νεκρών στρατιωτών στο Ισραήλ δημοσιοποιούνται αφού προηγουμένως ειδοποιηθούν οι οικογένειές τους.

Καταδικάζουν οι ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ καταδικάζουν «με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο» την «άνανδρη» επίθεση με φορτηγό, που στοίχισε την ζωή σε 4 Ισραηλινούς στρατιωτικούς σήμερα στην Ιερουσαλήμ, επισημαίνεται σε δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος.

«Προσφέρουμε κάθε στήριξη στους Ισραηλινούς εταίρους μας που εργάζονται για να εντοπίσουν ποιος βρίσκεται πίσω από αυτήν την επίθεση» υπογράμμισε ο Νεντ Πράις, εκπρόσωπος τύπου του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, ενώ απέστειλε συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.

«Τέτοιου είδους άνανδρες ενέργειες ποτέ δε μπορούν να δικαιολογηθούν και εμείς προτρέπουμε τους πάντες να στείλουν ένα ξεκάθαρο και σαφές μήνυμα ότι η τρομοκρατία ποτέ δεν μπορεί να γίνει ανεκτή» τόνισε επιπλέον ο Αμερικανός αξιωματούχος.

Νωρίτερα σήμερα, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανήρτησε το εξής μήνυμα στο Twitter:

«Καταδικάζω απερίφραστα την άνανδρη τρομοκρατική επίθεση σήμερα στην Ιερουσαλήμ και προσεύχομαι για τα θύματα, τους τραυματίες και τις οικογένειές τους».

https://www.youtube.com/watch?v=2UW68gNMZpQ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter