Ισραήλ: Στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν τρεις Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας

Ισραήλ: Στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν τρεις Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας

Δύο Παλαιστίνιοι που εισχώρησαν στο ισραηλινό έδαφος από τη Λωρίδα της Γάζας σκοτώθηκαν από πυρά ισραηλινών στρατιωτών, ανακοίνωσε απόψε ο στρατός, ο οποίος νωρίτερα είχε ανακοινώσει ότι σκότωσε έναν Παλαιστίνιο σε παρόμοιο περιστατικό στη μεθόριο.

Μόλις εισήλθαν σε ισραηλινό έδαφος, οι δύο Παλαιστίνιοι πέταξαν εκρηκτικούς μηχανισμούς προς την πλευρά των στρατιωτών, οι οποίοι άνοιξαν πυρ προς τους Παλαιστίνιους, σύμφωνα με τον στρατό.

Λίγο νωρίτερα, σε ανάλογο περιστατικό, ένας Παλαιστίνιος που επιχειρούσε να εισχωρήσει στο Ισραήλ από το νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας έπεσε νεκρός από πυρά ισραηλινών στρατιωτών, ενώ ένας ακόμη Παλαιστίνιος συνελήφθη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του στρατού, στρατιώτες εντόπισαν τους δύο Παλαιστίνιους την ώρα που επιχειρούσαν να περάσουν στο Ισραήλ και να κάνουν δολιοφθορά στο τείχος που χωρίζει το Ισραήλ από τον παλαιστινιακό θύλακα. Οι στρατιώτες άνοιξαν πυρ και σκότωσαν τον έναν από τους δύο, ενώ ο δεύτερος συνελήφθη.

Οι τρεις αυτοί θάνατοι αυξάνουν σε 48 τον αριθμό των Παλαιστινίων που έχουν σκοτωθεί από πυρά ισραηλινών στρατιωτών από την έναρξη, στις 30 Μαρτίου, του μαζικού παλαιστινιακού κινήματος διαμαρτυρίας που ονομάζεται “Πορεία της Επιστροφής” κοντά στο τείχος που χωρίζει το Ισραήλ από τη Γάζα.

Περισσότεροι από 1.500 Παλαιστίνιοι έχουν επίσης τραυματιστεί μετά την έναρξη της διαμαρτυρίας “Πορεία της Επιστροφής”. Κανένας Ισραηλινός δεν έχει τραυματιστεί.

Η “Πορεία της Επιστροφής” διεκδικεί το δικαίωμα των Παλαιστινίων να επιστρέψουν στη γη τους από την οποία εκδιώχθηκαν ή διέφυγαν κατά την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ το 1948.

Η κινητοποίηση, που θα κλιμακωθεί στα μέσα Μαΐου, καταγγέλλει επίσης τον ισραηλινό αποκλεισμό στη Γάζα που έχει στόχο να περιορίσει τους ισλαμιστές της Χαμάς, η οποία ελέγχει τον παλαιστινιακό θύλακα.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, σχεδόν 10.000 Παλαιστίνιοι μετείχαν στις διαδηλώσεις της Παρασκευής κατά μήκος του τείχους.

Ο ισραηλινός στρατός αντιμετωπίζει κατηγορίες για υπερβολική χρήση βίας, ενώ ο ΟΗΕ και η Ευρωπαϊκή Ένωση ζητούν τη διενέργεια ανεξάρτητης έρευνας.

Ο στρατός τονίζει ότι ανοίγει πυρ μόνο αν είναι απαραίτητο και κατηγορεί τη Χαμάς ότι ευθύνεται για τα θύματα καθώς χρησιμοποιεί άμαχους ως “ανθρώπινες ασπίδες” και προτρέπει τους Παλαιστίνιους να κάνουν δολιοφθορές στο τείχος για να εισχωρήσουν στο Ισραήλ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter