Ισραηλινή επίθεση με πυραύλους κατά θέσεων των συριακών δυνάμεων – Δέκα νεκροί και επτά τραυματίες

Ισραηλινή επίθεση με πυραύλους κατά θέσεων των συριακών δυνάμεων – Δέκα νεκροί και επτά τραυματίες

Δέκα είναι οι νεκροί, τρεις Σύροι στρατιώτες και επτά ξένοι μαχητές, και επτά οι τραυματίες από την επίθεση με πυραύλους που εξαπέλυσαν οι ισραηλινές δυνάμεις σήμερα το πρωί εναντίον θέσεών τους στη Συρία, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH).

Η πηγή αυτή δεν είναι σε θέση ακόμη να μεταδώσει την ακριβή εθνικότητα των ξένων μαχητών, αλλά τονίζει πως βρήκαν τον θάνατο στις επιθέσεις εναντίον θέσεων κοντά στην πρωτεύουσα Δαμασκό, που συνήθως σταθμεύουν συριακές δυνάμεις, Ιρανοί και μαχητές της λιβανικής Χεζμπολάχ που μάχονται στο πλευρό των κυβερνητικών στρατευμάτων, προσθέτει ο διευθυντής του OSDH Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.

Μετά τα πλήγματα στα περίχωρα της πρωτεύουσας Δαμασκού, το Ισραήλ “επανέλαβε τις επιθετικές του δραστηριότητες, εκτοξεύοντας πολλούς πυραύλους κατά της επαρχίας Κουνέιτρα, προκαλώντας τον θανατο σε τρεις και τραυματίζοντας άλλους επτά στρατιώτες”, τονίζει η ίδια πηγή, αναφέροντας και υλικές ζημιές από την ίδια επίθεση.

Στο ανακοινωθέν του ο ισραηλινός στρατός τονίζει πως “θεωρεί υπεύθυνη” την κυβέρνηση της Συρίας “για κάθε επίθεση που στρέφεται εναντίον του Ισραήλ”.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter