Ισραηλινός Τύπος: Στη φόρα ο αντισημιτισμός των Βορίδη, Γεωργιάδη και Πλεύρη

Ισραηλινός Τύπος: Στη φόρα ο αντισημιτισμός των Βορίδη, Γεωργιάδη και Πλεύρη

Προβληματισμό έχει προκαλέσει στα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης η υπουργοποίηση των Μάκη Βορίδη και Άδωνη Γεωργιάδη λόγω των ακροδεξιών και αντισημιτικών θέσεων τους.

Με άρθρα που δημοσιεύουν στις ιστοσελίδες τους, οι εφημερίδες Haaretz και Jerusalem Post κάνουν λόγο για το «σκοτεινό παρελθόν» των νέων υπουργών οι οποίοι αντιπροσωπεύουν την ακροδεξιά πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας.

Σε ανάλυσή της η Haaretz, προετοιμάζει τον αναγνώστη ήδη από τον υπότιτλο: «προτού ξεκινήσετε να πανηγυρίζεται την πτώση της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, ρίχτε μια ματιά στους βουλευτές της νεοεκλεγείσας Νέας Δημοκρατίας». Και συνεχίζει: «Είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια ότι ο δρόμος που θα έφερνε τη Νέα Δημοκρατία πίσω στην εξουσία θα περνούσε από τη Χρυσή Αυγή και την φθίνουσα δημοτικότητα του ακροδεξιού κόμματος».

«Οι τρεις σωματοφύλακες» του ΛΑΟΣ που μετακόμισαν στη Νέα Δημοκρατία

Τους «θορυβώδεις πολιτικούς» – τους αποκαλεί και «τρεις σωματοφύλακες» – οι οποίοι θα ενέπνεαν τους ακροδεξιούς ψηφοφόρους βρήκε το νυν κυβερνών κόμμα στο πρόσωπο των Μάκη Βορίδη, Άδωνι Γεωργιάδη και Θάνο Πλεύρη, συνεχίζει η Haaretz παραθέτοντας και ένα μίνι βιογραφικό των τριών πολιτικών. Δεν παραλείπει να παραθέσει την κοινή πολιτική καταβολή τους από τον εθνικιστικό Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό (ΛΑΟΣ) του Γιώργου Καρατζαφέρη.

Δεν αμφιβάλλει ότι «και οι τρεις θα αρνούνταν τα πάντα αν τους ρωτούσε κανείς για το αντισημητικό και εθνικιστικό παρελθόν τους». Αναφέρει μάλιστα την κίνηση του Άδωνη Γεωργιάδη να συμμετάσχει σε διαμαρτυρία στο Εβραϊκό Νεκροταφείο Αθηνών μετά το βανδαλισμό του αλλά και στη συγγνώμη που είχε ζητήσει για την προώθηση του βιβλίου του Κώστα Πλεύρη «Οι Εβραίοι: Όλη η Αλήθεια», το οποίο αρνείται το Ολοκαύτωμα.

«Αυτή η κατά τα φαινόμενα μεταστροφή είναι ειλικρινής; Μήπως έχει πράγματι αποφασίσει να αλλάξει νοοτροπία; Θα ήταν πιο ειλικρινές και αποδεκτό αν αποκήρυσσε επίσης το ρατσισμό, την ξενοφοβία και την ακροδεξιά του ατζέντα, η οποία παραμένει ίδια με τον παλιό καιρό – και όχι απλώς τον αντισημιτιμό. Ειδάλλως, θα μπορούσε να το αντιληφθεί κανείς ως ένα στρατηγικό ελιγμό στο σκοτάδι της ακροδεξιάς πολιτικής».

Με τη σειρά της, η συντηρητική εφημερίδα «The Jerusalem Post» επικαλείται σημαντική διπλωματική πηγή του Ισραήλ που δήλωσε ότι το Τελ Αβίβ δεν θα συνεργαστεί με το νέο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη. Αναφέρεται επίσης στην επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ, στην οποία παρότι δεν τον κατονομάζει κάνει λόγο για υπουργό γνωστό «για τις ρατσιστικές και αντισημιτικές θέσεις του». Χαιρετίζει, ωστόσο, την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη, «ο οποίος είναι αληθινός σύμμαχος του Ισραήλ και πάντα επιδεικνύει τη βαθιά του στήριξη και φιλία στην ισραηλινή κοινότητα της Ελλάδα».

Τα δημοσιεύματα δεν παρέλειψε να σχολιάσει ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης με ανάρτησή του στο Twitter: 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter