Ισραήλ: Ανακοίνωσε την εξάρθρωση της «στρατιωτικής δομής» της Χαμάς στη βόρεια Γάζα

Ισραήλ: Ανακοίνωσε την εξάρθρωση της «στρατιωτικής δομής» της Χαμάς στη βόρεια Γάζα

Οι ισραηλινές δυνάμεις ολοκλήρωσαν την εξάρθρωση της “στρατιωτικής δομής” του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς στη βόρεια Γάζα και σκότωσαν σχεδόν 8.000 μαχητές στην περιοχή αυτή, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του στρατού.

Ο στρατός κατέσχεσε επίσης δεκάδες χιλιάδες όπλα σε αυτήν την περιοχή και εκατομμύρια έγγραφα, δήλωσε ο Ντάνιελ Χαγκάρι σε διαδικτυακή ενημέρωση των δημοσιογράφων: “Εστιάζουμε τώρα στην εξάρθρωση της Χαμάς στο κέντρο και στον νότο της Λωρίδας της Γάζας”.

“Θα το κάνουμε αυτό διαφορετικά … χρειάζεται χρόνος, δεν υπάρχει σύντομος δρόμος στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, καθώς ο πόλεμος εισέρχεται αύριο, Κυριακή, στον τέταρτο μήνα του.

Διαβάστε επίσης – Μπορέλ (ΕΕ): Προειδοποιεί τον Λίβανο να μην παρασυρθεί σε σύγκρουση με το Ισραήλ

7 νεκροί από βομβαρδισμούς στη Χαν Γιούνις

Επτά Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν σήμερα σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σε σπίτι στην Χαν Γιούνις, μεγάλη πόλη στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Το σπίτι ανήκει στην οικογένεια Αλ-Ναμπρίς, δήλωσαν Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι της υγείας.

Φόβοι για εξάπλωση των συγκρούσεων

Σήμερα πύκνωσαν οι φόβοι για εξάπλωση των πολεμικών συγκρούσεων στα σύνορα Ισραήλ – Λιβάνου, μετά την εκτόξευση περίπου 40 ρουκετών προς το βόρειο Ισραήλ νωρίς το Σάββατο από τη Χεζμπολάχ και την απάντηση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων με σειρά  επιδρομών στο νότιο Λίβανο.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι μαχητικά αεροσκάφη επιτέθηκαν σε διάφορες τοποθεσίες που ελέγχει η Χεζμπολάχ στις περιοχές Aita al-Sha’ab, Yaron και Ramya. Επισήμανε ότι μεταξύ των στόχων ήταν ένα σημείο εκτόξευσης, αλλά και στρατιωτικά κτίρια.Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο Χ έδειχναν πλήγματα που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες δομές.

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε το πρωί του Σαββάτου ότι εκτόξευσε δεκάδες ρουκέτες εναντίον στρατιωτικής «βάσης» στο βόρειο Ισραήλ, ως πρώτη απάντησή του στη δολοφονία του δεύτερου στην ιεραρχία της Χαμάς. «Στο πλαίσιο της αρχικής μας απάντηση στη δολοφονία του μεγάλου ηγέτη σεΐχη Σάλεχ αλ Αρούρι, η ισλαμική αντίσταση στοχοθέτησε τη βάση της Μερόν με 62 πυραύλους διαφορετικών τύπων», επεσήμανε η Χεζμπολάχ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter