Ισραήλ: Εκκλήσεις από συγγενείς ομήρων για να μην περάσει η θανατική ποινή για τους μαχητές της Χαμάς

Ισραήλ: Εκκλήσεις από συγγενείς ομήρων για να μην περάσει η θανατική ποινή για τους μαχητές της Χαμάς

Ξεσπώντας σε κλάματα, ο Γκιλ Ντίκμαν, ξάδερφος της Κάρμελ Γκατ που πιάστηκε όμηρος από τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, εκλιπαρεί τον υπουργό Εθνικής Ασφάλειας Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ να μην προωθήσει νομοθεσία που θα επιτρέπει τη θανατική ποινή για παλαιστίνιους μαχητές.


Μιλώντας στην Επιτροπή Εθνικής Ασφάλειας της ισραηλινής Βουλής (Κνεσέτ), η οποία προετοιμάζει τη νομοθεσία που προτείνει το ακροδεξιό κόμμα του Μπεν Γκβίρ, Otzma Yehudit, ο Ντίκμαν λέει ότι η ζωή της Γκατ και των ομήρων «κρέμεται από μια κλωστή» με «ένα σπαθί στο λαιμό τους» και παρακαλεί τον ακροδεξιό υπουργό και τον πρόεδρο της επιτροπής Ζβίκα Φόγκελ να μην προωθήσουν την επίμαχη νομοθεσία αυτή τη στιγμή.

«Σας ζήτησα, κύριε υπουργέ, ήδη την περασμένη εβδομάδα και σας παρακάλεσα να σταματήσετε. Σας παρακάλεσα να μην κάνετε καμιά σπέκουλα σε βάρος μας ή τα βάσανά μας», λέει δακρυσμένος ο Ντίκμαν. «Αν μας ακούτε, αφαιρέστε το σχέδιο από την ημερήσια διάταξη. Αν έχετε καρδιά, μην πείτε ότι εκπροσωπούμε τους ανθρώπους που δολοφόνησαν τους αγαπημένους μας», ανέφερε.

Νωρίτερα, όταν ρωτήθηκε από ένα μέλος της οικογένειας ενός ομήρου εάν πίστευε ότι οι οικογένειες χρησιμοποιούνταν ως εργαλείο, ο Φόγκελ είχε αναφέρει: «Υπονοώ ότι η Χαμάς προσπαθεί να σας εκμεταλλευτεί, ναι. Και δεν το υπαινίσσομαι, το λέω ανοιχτά».

Το φόρουμ για τους ομήρους και τους αγνοούμενους εκδίδει μια δήλωση με παρόμοιο πνεύμα: «Η συζήτηση αυτή τη στιγμή θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των αγαπημένων μας, χωρίς να προωθεί κανένα δημόσιο σκοπό».

«Είμαι εδώ στο όνομα της Κάρμελ… Παρακαλώ, επιλέξτε τη ζωή και βεβαιωθείτε ότι οι όμηροι θα επιστρέψουν στο σπίτι ζωντανοί και ολόκληροι», είπε ο Ντίκμαν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter