Ισραήλ: Ενισχυτική δόση εμβολίου για τον κορονοϊό οι άνω των 50

Ισραήλ: Ενισχυτική δόση εμβολίου για τον κορονοϊό οι άνω των 50

Ειδικοί του υπουργείου Υγείας στο Ισραήλ συνέστησαν χθες, Πέμπτη, τη μείωση από τα 60 έτη στα 50 έτη, της ελάχιστης ηλικίας για ενισχυτικό εμβολιασμό κατά της COVID-19, ελπίζοντας ότι θα περιοριστεί η αύξηση των μολύνσεων από την παραλλαγή Δέλτα.

Η κίνηση της συμβουλευτικής επιτροπής ακολούθησε κάλεσμα του πρωθυπουργού Ναφτάλι Μπένετ για την ηλιακή επέκταση της εκστρατείας ενισχυτικού εμβολιασμού, ενώ θα πρέπει να εγκριθεί από τον διευθυντή του υπουργείου Υγείας.

Ωστόσο, τουλάχιστον δύο μεγάλοι πάροχοι υπηρεσιών υγείας, ανακοίνωσαν ότι θα αρχίσουν σήμερα να προγραμματίζουν ραντεβού για ανθρώπους ηλικίας από 50 έως 59 έτη, προκειμένου να λάβουν μία τρίτη δόση του εμβολίου της Pfizer /BioNTech.

Μετά από μία επιτυχή εκστρατεία εμβολιασμού που ενεργοποιήθηκε στα τέλη του 2020, υπό την οποία περίπου ποσοστό 60% του πληθυσμού έλαβε δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer, ο ημερήσιος αριθμός των νέων κρουσμάτων μειώθηκε από περισσότερα από 10.000 κρούσματα τον Ιανουάριο, σε μονοψήφια νούμερα τον Ιούνιο.

Ωστόσο, με την εξάπλωση της παραλλαγής Δέλτα παγκοσμίως, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων εκτοξεύτηκε στο Ισραήλ, φτάνοντας στα 5.946 ημερήσια κρούσματα τη Δευτέρα, ενώ αυξάνεται και ο αριθμός όσων νοσούν σοβαρά.

Οι Ισραηλινοί με ηλικία άνω των 60 ετών άρχισαν να λαμβάνουν την ενισχυτική δόση πριν από δύο εβδομάδες.

Περισσότεροι από 700.000 ηλικιωμένοι στο Ισραήλ έχουν λάβει την τρίτη δόση του εμβολίου.

«Η ομάδα των ειδικών που διαχειρίζεται την πανδημία έλαβε τη σωστή απόφαση για την υγεία των πολιτών του Ισραήλ», ανέφερε ο Μπένετ σε ανακοίνωσή του, αργά χθες, Πέμπτη, το βράδυ. «Καλώ τον καθένα άνω των 50 ετών να μπει στη γραμμή αύριο το πρωί και να εμβολιαστεί».

Μία έρευνα έδειξε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που έλαβαν την τρίτη δόση είχαν τις ίδιες ή λιγότερες παρενέργειες σε σύγκριση με τις παρενέργειες που είχαν όταν έλαβαν την δεύτερη δόση του εμβολίου.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter