Ισραήλ: Ένοπλη επίθεση με τουλάχιστον 3 νεκρούς και 9 τραυματίες

Ισραήλ: Ένοπλη επίθεση με τουλάχιστον 3 νεκρούς και 9 τραυματίες
A pale

Επίθεση τουλάχιστον ενός ή δύο νεαρών ατόμων με τσεκούρι και πιστόλι αναφέρουν ισραηλινά ΜΜΕ πως σημειώθηκε απόψε λίγο πριν τις 21.00 το βράδυ στην πόλη Ελάντ του κεντρικού Ισραήλ.

Oι πρώτες πληροφορίες που επικαλούνται ισραηλινά μέσα αναφέρουν πως η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον τριών ατόμων και τον τραυματισμών άλλων εννιά εκ των οποίων οι τρεις μεταφέρθηκαν σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο της περιοχής.

Το συμβάν αντιμετωπίζεται από τις ισραηλινές αρχές ως «τρομοκρατική επίθεση». Ο δράστης ή οι δράστες διαφεύγουν προς το παρόν της σύλληψης και η αστυνομία έχει εξαπολύσει εναντίον τους ανθρωποκυνηγητό. Παράλληλα, οι τοπικές αρχές έκαναν έκκληση στους πολίτες του Ελάντ (όπου ζει σημαντική κοινότητα Ορθόδοξων Εβραίων) να μείνουν στα σπίτια τους για την αποφυγή πιθανού κινδύνου.

Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν σημειωθεί αιματηρές επιθέσεις στο Ισραήλ, αλλά και βίαιες συγκρούσεις μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών αστυνομικών.

Συγκρούσεις ξέσπασαν το πρωί της Πέμπτης ανάμεσα σε Ισραηλινούς αστυνομικούς και Παλαιστίνιους στην Πλατεία των Τεμενών της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, όπου άρχισαν να προσέρχονται πιστοί Εβραίοι. Η ισραηλινή αστυνομία ανέφερε σε ανακοίνωση πως «απώθησε ταραξίες που πέταξαν εμπρηστικούς μηχανισμούς στην Πλατεία των Τεμενών» και έκανε λόγο για τουλάχιστον έναν «ελαφρά τραυματία» αστυνομικό.

Πηγή: The Jerusalem Post, Haaretz

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter