Ισραήλ: Επίθεση από drone της Χεζμπολάχ στο αρχηγείο της Βόρειας Διοίκησης του IDF

Ισραήλ: Επίθεση από drone της Χεζμπολάχ στο αρχηγείο της Βόρειας Διοίκησης του IDF

Ενα μη επανδρωμένο αεροσκάφος γεμάτο εκρηκτικά που εκτοξεύτηκε από τον Λίβανο, ανατινάχθηκε στο αρχηγείο της Βόρειας Διοίκησης του Ισραηλινού Στρατού (IDF) στο Σαφέντ, αναφέρουν εβραϊκά μέσα ενημέρωσης.

Από το περιστατικό δεν έχει υπάρξει κάποια αναφορά για θύματα, ενώ προκλήθηκαν μικρές ζημιές.

Σύμφωνα με τους Times of Israel, η Χεζμπολάχ ανέφερε ότι στόχευσε τη στρατιωτική βάση, ως απάντηση στη δολοφονία του υπαρχηγού της Χαμάς, Σάλεχ αλ-Αρούρι, στον Λίβανο, την περασμένη εβδομάδα και ενός ανώτερου διοικητή της Χεζμπολάχ, του Γουίσαμ Ταουίλ, αναπληρωτή αρχηγό μονάδας της δύναμης Ραντουάν, τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου.

Σημειώνεται, ότι οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί έχουν σκοτώσει πάνω από 130 μαχητές της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο, αφότου ξεκίνησαν οι διασυνοριακοί βομβαρδισμοί μετά την επίθεση της Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος στις 7 Οκτωβρίου. Άλλοι 19 έχουν σκοτωθεί στη Συρία.

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, προειδοποίησε το Ισραήλ σε δύο τηλεοπτικά διαγγέλματά του την περασμένη εβδομάδα, να μην ξεκινήσει πλήρους κλίμακας πόλεμο στον Λίβανο.

«Όποιος σκέπτεται πόλεμο με εμάς, θα το μετανιώσει», είπε ο Νασράλα.

Η οργάνωση του Νασράλα δεν έχει λόγους να αποκαλύψει από τώρα το πλήρες επίπεδο ανάπτυξης του οπλοστασίου της, ωστόσο εγείρονται φόβοι για το αν και πότε θα προχωρήσει σε περεταίρω αντίποινα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter