Ισραήλ: Εξω φρενών ο Νετανιάχου λέει ότι η αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους ισοδυναμεί με «επιβράβευση της τρομοκρατίας»

Ισραήλ: Εξω φρενών ο Νετανιάχου λέει ότι η αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους ισοδυναμεί με «επιβράβευση της τρομοκρατίας»
Benjamin Netanyahu (Gil Cohen-Magen/Pool Photo via AP)

Η συντονισμένη πρωτοβουλία Ιρλανδίας, Ισπανίας και Νορβηγίας να αναγνωρίσουν παλαιστινιακό κράτος ισοδυναμεί με «επιβράβευση της τρομοκρατίας», υποστήριξε σήμερα ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, καταδικάζοντας την απόφαση αυτή.

«Αυτό θα ήταν ένα κράτος-τρομοκράτης. Θα προσπαθούσε να εξαπολύσει την (επίθεση που οδήγησε στη) σφαγή της 7ης Οκτωβρίου ξανά και ξανά – και σε αυτό δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε», αναφέρει ο Νετανιάχου, υπενθυμίζοντας την αιματοχυσία που προκάλεσε η Χαμάς και πυροδότησε τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας.

Παράλληλα, διεμήνυσε ότι το Ισραήλ θα παραμείνει απτόητο στην επιδίωξη του στόχου του, ο οποίος είναι η ολοκληρωτική επικράτηση στον πόλεμο εναντίον της Χαμάς.

Νωρίτερα το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ είχε ανακοινώσει την ανάκληση «για διαβουλεύσεις» των πρεσβευτών της χώρας στην Ιρλανδία και τη Νορβηγία.

Δύο νεκροί Παλαιστίνιοι στη Δυτική Οχθη

Το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής ανακοίνωσε ότι άλλοι δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα από πυρά του ισραηλινού στρατού στην Τζενίν της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.

Ως εκ τούτου, επισημαίνει πως από το πρωί της Τρίτης 10 Παλαιστίνιοι έχουν βρει τον θάνατο και 25 έχουν τραυματιστεί κατά τις ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Τζενίν. Συνολικά, από το ξέσπασμα του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, στις 7 Οκτωβρίου, 516 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη Δυτική Όχθη από τις ισραηλινές δυνάμεις ή εβραίους εποίκους.

Ο παλαιστίνιος πρωθυπουργός Μοχάμεντ Μούσταφα υπογράμμισε για ακόμη μια φορά σήμερα τον κίνδυνο κλιμάκωσης των επιθέσεων στη Δυτική Όχθη τόσο από τον ισραηλινό στρατό όσο και από τους εποίκους.

Διαβάστε επίσης:

Βρετανία: Ο Σούνακ προκήρυξε πρόωρες εκλογές για τις 4 Ιούλιου (Video)

Σλοβακία: «Σταθερή» παραμένει η κατάσταση της υγείας του Φίτσο

Ρωσία: Αποσύρθηκε το προσχέδιο αλλαγής θαλασσίων συνόρων που προκάλεσε σοκ σε γειτονικές χώρες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter