Ισραήλ: Καλεί τους πολίτες του να εγκαταλείψουν την Τουρκία υπό τον φόβο ιρανικών επιθέσεων

Ισραήλ: Καλεί τους πολίτες του να εγκαταλείψουν την Τουρκία υπό τον φόβο ιρανικών επιθέσεων

Ο ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Γιαΐρ Λαπίντ κάλεσε τη Δευτέρα τους Ισραηλινούς πολίτες που βρίσκονται στην Τουρκία να εγκαταλείψουν «το συντομότερο δυνατό» τη χώρα, καθώς υπάρχουν φόβοι για ιρανικές επιθέσεις.

«Έπειτα από μια σειρά απόπειρας ιρανικών τρομοκρατικών επιθέσεων τις τελευταίες εβδομάδες εναντίον Ισραηλινών που βρίσκονταν σε διακοπές στην Κωνσταντινούπολη, καλούμε τους Ισραηλινούς να μην πάρουν το αεροπλάνο για την Κωνσταντινούπολη και… εάν βρίσκεστε ήδη στην Κωνσταντινούπολη, επιστρέψτε στο Ισραήλ το συντομότερο δυνατό», δήλωσε συγκεκριμένα ο Λαπίντ.

«Αν σχεδιάζετε διακοπές στην Κωνσταντινούπολη: ακυρώστε τα πάντα! Κανένα ταξίδι αναψυχής δεν αξίζει τη ζωή σας», πρόσθεσε ο υπουργός, ενώ οι αρχές διευκρίνισαν ότι οι ισραηλινοί πολίτες θα μπορούσαν ωστόσο να πραγματοποιήσουν μια σύντομη διέλευση μέσω της τουρκικής μεγαλούπολης.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω την τουρκική κυβέρνηση για τις προσπάθειες που καταβάλλει για να προστατεύσει της ζωή των Ισραηλινών πολιτών», είπε ακόμη ο ίδιος.

Και πρόσθεσε, απευθυνόμενος στο Ιράν: «Όποιος κάνει κακό στους Ισραηλινούς θα πληρώσει το τίμημα, θα τους κυνηγήσουμε όπου κι αν βρίσκονται»

Στον απόηχο των δηλώσεων Λαπίντ, το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας του Ισραήλ αύξησε στο επίπεδο 4, το υψηλότερο στην ισραηλινή κλίμακα, την απειλή αυτή την περίοδο για τους Ισραηλινούς πολίτες στην Κωνσταντινούπολη και στο επίπεδο 3 στην υπόλοιπη Τουρκία.

Πηγή: The Jerusalem Post, ΒΒC

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter