Ισραήλ: Με αεροπορικές επιθέσεις στον Λίβανο απαντά στις ρουκέτες της Χεζμπολάχ (Video)

Ισραήλ: Με αεροπορικές επιθέσεις στον Λίβανο απαντά στις ρουκέτες της Χεζμπολάχ (Video)

Το Ισραήλ πραγματοποιεί επιθέσεις στο Λίβανο σε αντίποινα για τις ρουκέτες που εκτόξευσε το πρωί η Χεζμπολάχ.

Μετά την εκτόξευση περίπου 40 ρουκετών προς το βόρειο Ισραήλ νωρίς το Σάββατο, το Ισραήλ πραγματοποίησε σειρά επιδρομών στο νότιο Λίβανο.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι τα μαχητικά αεροσκάφη επιτέθηκαν σε διάφορες τοποθεσίες που ελέγχει η Χεζμπολάχ στις περιοχές Aita al-Sha’ab, Yaron και Ramya. Επισήμανε ότι μεταξύ των στόχων ήταν ένα σημείο εκτόξευσης, αλλά και στρατιωτικά κτίρια.Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο Χ έδειχναν πλήγματα που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες δομές.

Διαβάστε επίσης – Μπορέλ (ΕΕ): Προειδοποιεί τον Λίβανο να μην παρασυρθεί σε σύγκρουση με το Ισραήλ

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε το πρωί ότι εκτόξευσε δεκάδες ρουκέτες εναντίον στρατιωτικής «βάσης» στο βόρειο Ισραήλ, ως πρώτη απάντησή του στη δολοφονία του δεύτερου στην ιεραρχία της Χαμάς. «Στο πλαίσιο της αρχικής μας απάντηση στη δολοφονία του μεγάλου ηγέτη σεΐχη Σάλεχ αλ Αρούρι, η ισλαμική αντίσταση στοχοθέτησε τη βάση της Μερόν με 62 πυραύλους διαφορετικών τύπων», επεσήμανε η Χεζμπολάχ.

Ο Σάλεχ αλ Αρούρι και άλλα έξι στελέχη της παλαιστινιακής οργάνωσης σκοτώθηκαν στις 2 Ιανουαρίου σε αποδιδόμενο στο Ισραήλ πλήγμα με drone στο Νταχίγιε, νότιο προάστιο της Βηρυτού, προπύργιο της Χεζμπολάχ.

Η Χαμάς, η Χεζμπολάχ και η κυβέρνηση του Λιβάνου κατηγόρησαν το Ισραήλ, ενώ Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε την Τετάρτη ότι επρόκειτο για «ισραηλινό πλήγμα». Το Ισραήλ δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.

Η Χεζμπολάχ διεξάγει καθημερινά από τις 8 Οκτωβρίου επιχειρήσεις εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών κατά μήκος των συνόρων, στηρίζοντας τη Χαμάς στη Γάζα.

Ο επικεφαλής της, Χάσαν Νασράλα, προειδοποίησε την Τετάρτη το Ισραήλ κατά της έναρξης πολέμου με τον Λίβανο, διαβεβαιώνοντας ότι το κίνημά του θα πολεμήσει «μέχρις εσχάτων» τονίζοντας παράλληλα ότι το πλήγμα της Τρίτης εναντίον του προπυργίου του κινήματος «είναι σοβαρό και δεν θα μείνει αναπάντητο».

Το Ισραήλ έχει δεσμευθεί «να εξοντώσει» τη Χαμάς μετά την επίθεση που εξαπέλυσε στις 7 Οκτωβρίου από την οποία σκοτώθηκαν περίπου 1.140 άνθρωποι στη χώρα.επιθεσεις

Έκκληση του επικεφαλής της Χαμάς προς τον Μπλίνκεν να σταματήσει ο πόλεμος
Την ίδια ώρα, ο πολιτικός ηγέτης της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια κάλεσε τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν, ο οποίος περιοδεύει στη Μέση Ανατολή για τέταρτη φορά από τις 7 Οκτωβρίου, να επικεντρωθεί στο «τέλος» της ισραηλινής επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας.

«Ελπίζουμε [ότι αυτή τη φορά θα επικεντρωθεί στον τερματισμό της επίθεσης, με σκοπό το τέλος της κατοχής ολόκληρης της παλαιστινιακής γης», είπε ο Χανίγια σε βιντεοσκοπημένη δήλωσή του που κυκλοφόρησε χθες το βράδυ το γραφείο του.

«Ελπίζουμε ότι ο κ. Μπλίνκεν μπόρεσε να πάρει τα μαθήματα των τελευταίων τριών μηνών και να κατανοήσει τον βαθμό των λαθών που έκαναν οι Ηνωμένες Πολιτείες με την τυφλή υποστήριξή τους» προς το Ισραήλ, προσθέτει ο ηγέτης του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος, που ζει εξόριστος στο Κατάρ.

«Το αίμα που χύθηκε στις σφαγές και οι φρικτές καταστροφές δεν μπορούν να οδηγήσουν σε ασφάλεια και σταθερότητα έως ότου ο παλαιστινιακός λαός αποκτήσει την ελευθερία του και το ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος του με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter