Ισραήλ: Μουσουλμάνος κληρικός κατηγορείται για προδοσία

Ισραήλ: Μουσουλμάνος κληρικός κατηγορείται για προδοσία

Κληρικός από την Ανατολική Ιερουσαλήμ που κάλεσε τους μουσουλμάνους να συμμετάσχουν στην επιχείρηση της Χαμάς βρίσκεται κατηγορούμενος για προδοσία, σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Haaretz.

Η εισαγγελία της Ιερουσαλήμ κατέθεσε κατηγορητήριο κατά του Μουσταφά Τζαμάλ, ενός κληρικού που υπηρετούσε ως ιεροκήρυκας σε τζαμί στη συνοικία Issawiya της κατεχόμενης Ανατολικής Ιερουσαλήμ, για μια ομιλία που έδωσε σε εκατοντάδες ανθρώπους, κατά τη διάρκεια της οποίας καλούσε να συμμετάσχουν στην επίθεση της Χαμάς κατά του Ισραήλ.

Ο Τζαμάλ κατηγορήθηκε για δημόσια αποκάλυψη απόφασης για προδοσία και βοήθεια στον εχθρό κατά τη διάρκεια του πολέμου, κάτι που είναι έγκλημα που τιμωρείται με φυλάκιση έως και 10 ετών.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Τζαμάλ μίλησε στο τζαμί την έβδομη ημέρα του πολέμου, λέγοντας ότι «ο αγώνας είναι καθήκον για το έθνος του Ισλάμ αυτή τη στιγμή και για κάθε μουσουλμάνο που μπορεί να πολεμήσει ο ίδιος τον ιερό πόλεμο». Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «όποιος παραιτηθεί από τη μάχη και την τζιχάντ αυτή τη στιγμή δεν είναι από το ισλαμικό έθνος».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter