Ισραήλ: Ο στρατός χρησιμοποίησε για πρώτη φορά την «Σφεντόνα του Δαβίδ»

Ισραήλ: Ο στρατός χρησιμοποίησε για πρώτη φορά την «Σφεντόνα του Δαβίδ»

Το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας κατά πυραύλων μέσου βεληνεκούς του Ισραήλ, γνωστό και με την επωνυμία «Σφεντόνα του Δαβίδ» (David’s Sling), αναπτύχθηκε με επιτυχία σε επιχειρήσεις για πρώτη φορά στη διάρκεια των διασυνοριακών μαχών με μαχητές της Λωρίδας της Γάζας, δήλωσαν ισραηλινές στρατιωτικές πηγές την Τετάρτη.

Ο στρατός δεν παρείχε λεπτομέρειες σχετικά με τη χρήση του συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας κατά τη διάρκεια των διασυνοριακών πυρών, όταν οι Παλαιστίνιοι εκτόξευσαν περίπου 270 ρουκέτες κατά της επικράτειας του Ισραήλ, το οποίο είχε εξαπολύσει αεροπορικές επιδρομές κατά μήκος του παλαιστινιακού θύλακα.

Το Ισραήλ έχει χρησιμοποιήσει εκτενώς το σύστημα Σιδηρούς Θόλος για να αναχαιτίσει ρουκέτες που εκτοξεύουν Παλαιστίνιοι μαχητές στη Γάζα και οι πύραυλοι Arrow αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο της προετοιμασίας του Ισραήλ για το ενδεχόμενο μιας ιρανικής πυραυλικής απειλής.

Η Σφεντόνα του Δαβίδ, αντιαεροπορικό σύστημα γνωστό και ως «Μαγικό Ραβδί» που αναπτύχθηκε και κατασκευάστηκε από κοινού από την ισραηλινή κρατική εταιρεία Rafael Advanced Defense Systems Ltd και την αμερικανική Raytheon Co, έχει επίσης σχεδιαστεί για την αναχαίτιση πυραύλων κρουζ.

Πηγή: CNN, Jerusalem Post

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter