Ισραήλ: Πλήγματα σε «2.500 τρομοκρατικούς στόχους» από την αρχή του πολέμου

Ισραήλ: Πλήγματα σε «2.500 τρομοκρατικούς στόχους» από την αρχή του πολέμου

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν το πρωί της Κυριακής ότι οι χερσαίες, αεροπορικές και ναυτικές δυνάμεις της έχουν πλήξει «περισσότερους από 2.500 τρομοκρατικούς στόχους» από την έναρξη των χερσαίων επιχειρήσεων τους στη Γάζα.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας,  τα ισραηλινά στρατεύματα κατεύθυναν αεροσκάφη να χτυπήσουν ένα στρατιωτικό συγκρότημα της Χαμάς, το οποίο, όπως λέει, περιείχε «κέντρα διοίκησης και ελέγχου, θέσεις παρατήρησης και πρόσθετη τρομοκρατική υποδομή».

Αναφέρει ότι τα ισραηλινά στρατεύματα «συνεχίζουν να εξοντώνουν τρομοκράτες», δίνοντας μάχη σώμα με σώμα.

Ωστόσο το υπουργείο Υγείας της Χαμάς στη Γάζα αντιτείνει ότι περισσότεροι από 30 άμαχοι σκοτώθηκαν σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σε καταυλισμό προσφύγων, με το Ισραήλ να απαντά ότι διερευνά εάν οι δυνάμεις της επιχειρούσαν στην περιοχή εκείνη τη στιγμή.

Το υπουργείο Υγείας στη Γάζα που διευθύνεται από τη Χαμάς αναφέρει ότι περισσότεροι από 9.400 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα από τις 7 Οκτωβρίου, όταν οι Ισραηλινοί άρχισαν να βομβαρδίζουν τον θύλακα ως αντίποινα για τις φονικές επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου, κατά τις οποίες ένοπλοι της Χαμάς σκότωσαν 1.400 ανθρώπους και συνέλαβαν περίπου 240 όμηροι συμπεριλαμβανομένων γυναικών, παιδιών και ηλικιωμένων.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter