Ισραήλ: Πρωτοφανές «μπλόκο» στις μετακινήσεις του Παλαιστίνιου ΥΠΕΞ

Ισραήλ: Πρωτοφανές «μπλόκο» στις μετακινήσεις του Παλαιστίνιου ΥΠΕΞ

Το Ισραήλ ανέστειλε σήμερα την ισχύ της επίσημης άδειας διέλευσης που διευκόλυνε τις μετακινήσεις του Παλαιστίνιου υπουργού των Εξωτερικών τόσο στο εσωτερικό, όσο και γύρω από την κατεχόμενη Δυτική Όχθη, στο πλαίσιο των αντιδράσεων της Ιερουσαλήμ κατά μιας προσπάθειας των Παλαιστινίων να εμπλέξουν το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) στην μεταξύ τους διαμάχη που διαρκεί δεκαετίες.

Η ειδική προνομιακή κάρτα μετακινήσεων που είχε ο υπουργός Εξωτερικών Ριάντ αλ-Μαλίκι κατασχέθηκε από προσωπικό της συνοριοφυλακής του Ισραήλ, καθώς ο ίδιος μετέβαινε από την Ιορδανία στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του.

Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ που διαχειρίζεται ζητήματα της Δυτικής Όχθης, επιβεβαίωσε την εξέλιξη χαρακτηρίζοντας την, ως μία κίνηση υλοποίησης μιας κυβερνητικής απόφασης που ελήφθη την Παρασκευή.

Σε μία σημερινή τηλεοπτική δήλωσή του προς την κυβέρνηση του Ισραήλ, ο πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου είπε ότι η αναφερόμενη απόφαση περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων μέτρων, “την επιβολή κυρώσεων κατά υψηλόβαθμων Παλαιστίνιων αξιωματούχων”.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter