Γάζα: Σάλος για τον Ισραηλινό υπουργό και τα περί «οικειοθελούς μετανάστευσης των Παλαιστινίων»

Γάζα: Σάλος για τον Ισραηλινό υπουργό και τα περί «οικειοθελούς μετανάστευσης των Παλαιστινίων»

Σφοδρές αντιδράσεις έχει ξεσηκώσει μια ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα από τον ακροδεξιό υπουργό Μπεζαλέλ Σμότριτς, ο οποίος έγραψε στο Χ, πρώην Twitter, ότι «η οικειοθελής μετανάστευση και η απορρόφηση των Αράβων της Γάζας στις χώρες του κόσμου είναι μια ανθρωπιστική λύση που θα δώσει τέλος στα δεινά των Εβραίων και των Αράβων».

Άμεση ήταν η αντίδραση. Αναφερόμενος στο σχόλιο του Σμότριτς, ο Μουσταφά Μπαργκούτι, γενικός γραμματέας της Παλαιστινιακής Εθνικής Πρωτοβουλίας, σημείωσε ότι ο ακροδεξιός υπουργός «αποκάλυψε την πραγματική πολιτική και τις προθέσεις της ισραηλινής κυβέρνησης».

«Ο ίδιος ο Νετανιάχου ανέφερε στην αρχή του ισραηλινού πολέμου στη Γάζα ότι όλοι οι κάτοικοι της Γάζας πρέπει να φύγουν από τα σπίτια τους. Η εθνοκάθαρση είναι έγκλημα πολέμου και γίνεται βομβαρδίζοντας έναν απροστάτευτο άμαχο πληθυσμό», συμπλήρωσε.

Τη Δευτέρα, οι βουλευτές Ντάνι Ντάνον, πρώην πρεσβευτής στον ΟΗΕ, και ο Ραμ Μπεν-Μπαράκ, πρώην αναπληρωτής διευθυντής της Μοσάντ, δημοσίευσαν ένα σχόλιο στη Wall Street Journal προτείνοντας να μετακινηθούν ορισμένοι άνθρωποι της Γάζας σε χώρες που θα τους δεχτούν.
Τον Μάρτιο, ο Σμότριτς έγινε και πάλι το επίκεντρο της κριτικής αφού ισχυρίστηκε ότι ο παλαιστινιακός λαός είναι «μια εφεύρεση» του περασμένου αιώνα, με τους Παλαιστίνιους αξιωματούχους να κατακρίνουν τα σχόλιά του ως απόδειξη της «ρατσιστικής» προοπτικής της ακροδεξιάς κυβέρνησης του Ισραήλ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter