Ισραήλ: Σύλληψη επικεφαλής στρατιωτικού προγράμματος για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων

Ισραήλ: Σύλληψη επικεφαλής στρατιωτικού προγράμματος για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων
Πηγή: Twitter

Αίσθηση έχει προκαλέσει στο Ισραήλ η σύλληψη επικεφαλής ενός ισραηλινού στρατιωτικού προγράμματος για εφήβους την Κυριακή με την υποψία ότι διέπραξε σεξουαλικά αδικήματα κατά ανήλικων μαθητών στο πρόγραμμα το οποίο διηύθυνε. Το Ειρηνοδικείο της Ιερουσαλήμ παρέτεινε την κράτησή του για επτά ημέρες τη Δευτέρα.

Ο 40χρονος Γιοσέφ Οχαγιόν, είναι επικεφαλής της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Arayot Yehuda (Λιοντάρια της Ιουδαίας), η οποία διευθύνει ένα πρόγραμμα για τους εφήβους, το οποίο σκοπό έχει την προετοιμασία των μαθητών για τη στρατιωτική τους θητεία. Οι οργανωτικές δραστηριότητες λαμβάνουν χώρα σε μεγάλα εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Ιερουσαλήμ και στη γύρω περιοχή. Ο Οχαγιόν κατηγορείται ότι είχε σχέσεις με φοιτήτριες στο πρόγραμμα και εκμεταλλευόταν τη στενή σχέση του μαζί τους κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων του προγράμματος.

Ο ίδιος συνελήφθη μετά από μυστική έρευνα, ανακοίνωσαν οι αστυνομικές αρχές της Ιερουσαλήμ. Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της οργάνωσης, ο Οχαγιόν φέρεται να επικοινωνούσε με νεαρές γυναίκες, ενώ είπε ψέματα για τη στρατιωτική και επαγγελματική του ιστορία ώστε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των θυμάτων, ανέφερε ακόμη η ανακοίνωση της αστυνομίας. Ο ίδιος είναι αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της αποπλάνησης ανηλίκων και για εκμετάλλευση της θέσης εξουσίας που κατείχε.

«Τα ευρήματα της έρευνας αποκαλύπτουν συγκλονιστικά και φρικιαστικά περιστατικά, κατά τα οποία εκμεταλλεύτηκε τη θέση της εξουσίας του, παρουσίασε μια ψευδή εικόνα του υποτιθέμενου ένδοξου στρατιωτικού παρελθόντος του, έκανε σαδιστικές πράξεις και δημιούργησε ένα είδος λατρείας για το πρόσωπό του σε αυτά τα κορίτσια», καταλήγει το ανακοινωθέν της αστυνομίας.

Πηγή: Haaretz

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter