Ισραήλ: Συνεχίζονται οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Δυτική Όχθη – Ένας Παλαιστίνιος νεκρός

Ισραήλ: Συνεχίζονται οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Δυτική Όχθη – Ένας Παλαιστίνιος νεκρός

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι κατέστρεψε την κατοικία ενός υπεύθυνου για επίθεση στο Τελ Αβίβ τον περασμένο Απρίλιο. Κατά την επιχείρηση του στρατού στη συνοικία Τζενίν τραυματίστηκαν άλλοι 16 άνθρωποι. Σύμφωνα με τα παλαιστινιακά Μέσα, ο 29χρονος Παλαιστίνιος που σκοτώθηκε λεγόταν Μοχάμεντ Σαμπανέ. 

Την τελευταία εβδομάδα, τουλάχιστον άλλοι δύο Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους από συγκρούσεις με τον ισραηλινό στρατό. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Παλαιστίνης, οι απώλειες ζωών στα κατεχόμενα εδάφη της Παλαιστίνης από επιχειρήσεις του στρατού έχουν φτάσει τις 85, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται ανήλικα παιδιά και γυναίκες.

Επιθέσεις με στόχο Ισραηλινούς

Ο ισραηλινός στρατός διενεργεί επιχειρήσεις στη Δυτική Όχθη, και ιδιαίτερα στην συνοικία Τζενίν, για την εξολόθρευση των υπευθύνων για την επίθεση στο Τελ Αβίβ στις 7 Απριλίου, που κόστισε τη ζωή σε τρεις ισραηλινούς πολίτες. Η επίθεση αυτή είχε επικεφαλής τον Ραέντ Χαζέμ, ο οποίος «δεν είχε κάποια γνωστή σχέση» ένοπλη ομάδα σύμφωνα με τις ισραηλινές υπηρεσίες. Ο Χαζέμ σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά σε καταδίωξη στο Τελ Αβίβ.

Από τα μέσα Μαρτίου έως τις αρχές Μαΐου, 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ένα κύμα επιθέσεων κατά του Ισραήλ, ιδιαίτερα στην περιοχή του Τελ Αβίβ. Μερικές από αυτές τις επιθέσεις διαπράχθηκαν από Ισραηλινούς Άραβες που συνδέονται με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και άλλες από Παλαιστίνιους, ορισμένοι από τους οποίους προέρχονται από την Τζενίν, ένα προπύργιο των ένοπλων ομάδων στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης.

Στον απόηχο αυτών των επιθέσεων, ο στρατός ξεκίνησε την επιχείρηση «Κυματοθραύστης», αυξάνοντας τις επιδρομές στη Δυτική Όχθη, και ειδικότερα στους τομείς της Τζενίν αλλά και της Ναμπλούς, μιας μεγάλης πόλης στα βόρεια αυτής της επικράτειας που βρισκόταν από το 1967 υπό την κατοχή των ισραηλινών δυνάμεων. Αυτές οι επιδρομές συνοδεύτηκαν συχνά από συγκρούσεις ή ένοπλες συγκρούσεις με Παλαιστίνιους που άφησαν δεκάδες νεκρούς.

«Στο πλαίσιο αυτής της επιχείρησης, περίπου 1.500 καταζητούμενοι συνελήφθησαν και εκατοντάδες επιθέσεις αποτράπηκαν», δήλωσε τη Δευτέρα ο αρχηγός του ισραηλινού στρατού Αβίβ Κοχάβι, προσθέτοντας ότι οι δυνάμεις ασφαλείας της Παλαιστινιακής Αρχής υπό τον Μαχμούντ Αμπάς «δεν ήταν σε θέση» να ελέγξουν ορισμένα τμήματα της Δυτικής Όχθης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter