Ισραήλ: Το Ανώτατο Δικαστήριο ακυρώνει το διορισμό του υπουργού Εσωτερικών

Ισραήλ: Το Ανώτατο Δικαστήριο ακυρώνει το διορισμό του υπουργού Εσωτερικών

Σε μια σημαντική απόφαση, το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε αυτή την Τετάρτη τον διορισμό του αρχηγού του ακροδεξιού κόμματος Shas, Αριέχ Ντέρι στους ρόλους του υπουργού Εσωτερικών και του υπουργού Υγείας στη νέα κυβέρνηση του Νετανιάχου, με 10 δικαστές να υποστηρίζουν την απόφαση και έναν να διαφωνεί. Με την απόφαση αυτή, η νέα, πιο δεξιά κυβέρνηση της χώρας υπό τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, μπορεί να μπει σε περιπέτειες.

Οι δικαστές λένε ότι ο διορισμός του Ντέρι είναι «ακραία παράλογος» λόγω των πολλαπλών καταδίκων του για κατηγορίες διαφθοράς. Ο μόνος δικαστής που διαφώνησε λέει ότι ο Ντέρι πρέπει να προσφύγει στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή, η οποία είναι αρμόδια για να αποφασίσει το θέμα.

Μένει να ιδωθεί πώς θα αντιδράσει η νέα κυβέρνηση, μετά τις κρυφές απειλές ότι μια δικαστική απόφαση για αποκλεισμό του Ντέρι θα μπορούσε να οδηγήσει τον συνασπισμό να επισπεύσει τις προσπάθειές του για να περιορίσει σοβαρά την εξουσία του Δικαστηρίου.

Ένα ανώτερο στέλεχος του Shas προειδοποίησε νωρίτερα σήμερα ότι εάν ο Ντέρι αποκλειστεί από τα αξιώματα, ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου κατανοεί ότι η συνέχιση της ύπαρξης της κυβέρνησής του θα τεθεί σε κίνδυνο.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter