Ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν επτά Παλαιστίνιους μέσα σε μια εβδομάδα

Ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν επτά Παλαιστίνιους μέσα σε μια εβδομάδα

Ένας Παλαιστίνιος έφηβος πυροβολήθηκε από τις ισραηλινές δυνάμεις κατά τη διάρκεια επιδρομής κοντά στην πόλη Τζενίν στη βόρεια κατεχόμενη Δυτική Όχθη, αυτή την Παρασκευή. Σε ανακοίνωσή του, το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι ο 18χρονος σκοτώθηκε από σφαίρες στην κοιλιά στην πόλη Καφρ Νταν. Είναι ο έβδομος Παλαιστίνιος που σκοτώνεται από ισραηλινές δυνάμεις μόνο αυτή την εβδομάδα.

Άλλη μια επιδρομή Ισραηλινών

Ισραηλινά στρατεύματα εισέβαλαν σε πολλά σπίτια στην πόλη νωρίς την Παρασκευή, προκαλώντας συγκρούσεις με Παλαιστίνιους κατοίκους εκτοξεύοντας βόμβες κρότου, δακρυγόνα και αληθινά πυρά. Η παλαιστινιακή οργάνωση Ισλαμική Τζιχάντ αναγνώρισε το θύμα ως τον Αμπντουλάχ Αμπού Χασάν και είπε ότι ήταν ντόπιος μαχητής της ένοπλης πτέρυγας των Ταξιαρχιών της Ιερουσαλήμ (Al-Quds Brigades – AQB).

Ο ισραηλινός στρατός είπε ότι στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον υπόπτων που άνοιξαν πρώτοι πυρ και πέταξαν έναν εκρηκτικό μηχανισμό εναντίον τους κατά τη διάρκεια επιχείρησης αναζήτησης όπλων στο Καφρ Νταν.

Συνεχιζόμενη επίθεση

Η αιματηρή καταστολή στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη έχει αυξηθεί εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο, με τις ισραηλινές στρατιωτικές επιδρομές να έχουν σημειώσει άνοδο ενώ γίνονται περισσότερες επιθέσεις από Ισραηλινούς εποίκους σε παλαιστινιακά εδάφη.

Την Τρίτη, τρεις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια στρατιωτικής επιδρομής στην Τζενίν, ανάμεσά τους ένας 15χρονος που πυροβολήθηκε από τις ισραηλινές ειδικές δυνάμεις καθώς έφευγε από το σπίτι του παππού του, σύμφωνα με την οργάνωση για τα δικαιώματα Defense for Children International.

Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν πει ότι το 2023 είναι η πιο θανατηφόρα χρονιά για τους Παλαιστίνιους από τότε που άρχισε να μετράει θύματα το 2006. Περισσότεροι από 200 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από ισραηλινά πυρά από την αρχή του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Παλαιστίνης. Τουλάχιστον 35 Ισραηλινοί έχουν επίσης σκοτωθεί σε παλαιστινιακές επιθέσεις την ίδια περίοδο.

Λίγες ελπίδες στη διπλωματία

Οι διαπραγματεύσεις για ειρήνευση υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Πολιτειών κατέρρευσαν το 2014 και οι τρέχουσες διπλωματικές προσπάθειες του Τελ Αβίβ φαίνεται να επικεντρώνονται στη σφυρηλάτηση μιας ιστορικής συμφωνίας μεταξύ του Ισραήλ και της Σαουδικής Αραβίας. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ανέφερε από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ το απόγευμα της Παρασκευής ότι η χώρα του είναι «στο χείλος» της σύναψης σχέσεων με το βασίλειο των Σαούντ.

Από την πλευρά του, απευθυνόμενος στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών την Πέμπτη, ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς είπε ότι η ειρήνη στη Μέση Ανατολή μπορεί να επιτευχθεί μόνο όταν οι Παλαιστίνιοι αποκτήσουν «τα πλήρη δικαιώματά τους». Κάλεσε τον ΟΗΕ να συγκαλέσει μια ειρηνευτική διάσκεψη για να «διασώσει τη λύση των δύο κρατών»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter