Ιστιοπλοΐα: Συνελήφθη ο προπονητής που καταγγέλλεται για βιασμό

Ιστιοπλοΐα: Συνελήφθη ο προπονητής που καταγγέλλεται για βιασμό

Συνελήφθη στη Σάμο ο προπονητής ιστιοπλοΐας που καταγγέλλεται για βιασμό ανήλικης αθλήτριας πριν από μία δεκαετία περίπου. Ο ίδιος έχει ουσιαστικά ομολογήσει το έγκλημα με δηλώσεις του στα μέσα ενημέρωσης, ενώ το αδίκημα δεν έχει παραγραφεί.

Το ένταλμα που εκδόθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών για τη σύλληψη του 38χρονου άνδρα εκτελέστηκε σήμερα στον τόπο διαμονής του. Ο προπονητής θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα αμέσως μόλις φτάσει στην Αθήνα. Θα του ασκηθεί εί ποινική δίωξη για βαρύτατες κακουργηματικού βαθμού κατηγορίες που αφορούν: βιασμό κατ’ εξακολούθηση και αποπλάνηση ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, καθώς και κατάχρηση σε ασέλγεια.

Η υπόθεση καταγγέλθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Νίκο Στεφανάτο από την Ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου στο πλαίσιο της έρευνας που ξεκίνησε με αφετηρία όσα η Ολυμπιονίκης υποστήριξε για βιασμό της από παράγοντα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας. Η Μπεκατώρου έδωσε τα στοιχεία της υπόθεσης στον κ. Στεφανάτο, κατόπιν συνεννόησης που είχε με την 20χρονη, σήμερα, αθλήτρια.

Της έκδοσης του εντάλματος προηγήθηκαν οι καταθέσεις τόσο της 20χρονης αθλήτριας όσο και των γονιών της προς τον Εισαγγελέα Στεφανάτο. Η διαδικασία έγινε σε συνθήκες άκρας μυστικότητας για την προστασία του θύματος.

Ο προπονητής σε μακροσκελείς δηλώσεις του μετά την δημοσιοποίηση της υπόθεσης, ισχυρίστηκε πως δεν τίθεται θέμα βιασμού καθώς «είχε σχέση» με το 11χρονο κορίτσι, το οποίο, όπως είπε, ήθελε να παντρευτεί καθώς δεν «υπήρχε άλλη γυναίκα» για αυτόν. Τόνισε μάλιστα, ότι η ανάρμοστη «σχέση» ήταν υπό τη γνώση του πατέρα της κοπέλας και ότι οι σεξουαλικές σχέσεις προέκυψαν αργότερα και όχι όταν το κορίτσι ήταν 11 ετών.

Η ίδια η αθλήτρια δήλωσε στο κανάλι Open ότι «Ηταν βιασμός με όλο το νόημα. Ημουν τότε 11 χρόνων», πρόσθεσε. «Βρισκόμουν σε σοκ και, αντί να με στηρίζουν, ήθελαν να με καταστρέψουν. Ηταν πάρα πολύ δύσκολο. Απλά, δεν ήθελα να το περάσει και η οικογένειά μου τότε».

«Επικοινώνησα με τη Σοφία Μπεκατώρου, στέλνοντάς της ένα μήνυμα υποστήριξης, όπως θα έχει λάβει πολλά άλλα», αποκάλυψε η κοπέλα, που σήμερα είναι 20 ετών. «Δεν είχα πρόθεση να μιλήσω στην αρχή και της έστειλα ένα μήνυμα, της είπα κάποια πράγματα. Της είπα, απ’ έξω απ’ έξω, τι μου έχει συμβεί και έτσι ήρθαμε σε επικοινωνία».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter