Ιστορίες γι’ αγρίους

Ιστορίες γι’ αγρίους

«Κάθε αρνί από το ποδάρι του κρέμεται», που σημαίνει καθείς είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του, αφού κανείς δεν μπορεί να αλλάξει την τύχη του με αναφορές στο ποδάρι του διπλανού του, γιατί αυτές δεν τον απαλλάσσουν από το δικό του τσιγκέλι.

Οσο κι αν ακούγεται κοινοτοπία, το αποτέλεσμα της κάλπης ήταν άκρως διδακτικό και περιείχε –όπως κάθε κάλπη– ισχυρές δόσεις σοφίας. Βέβαια για να αντλήσεις τη σοφία –εφόσον περάσεις κάτω από τον πήχη– οφείλεις να σκύψεις το ξερό σου το κεφάλι και να ακολουθήσεις το στερεοτυπικό απόφθεγμα: «Σοφός δεν είναι αυτός που δεν κάνει λάθη, σοφός είναι αυτός που ξέρει να μην τα επαναλαμβάνει».

Ολα τα κόμματα –μικρά, μεγάλα, μικρομέγαλα– έθεσαν τον εκλογικό στόχο τους και συνακόλουθα το βολικό πολιτικό τους αφήγημα καταπώς τα εξυπηρετούσε και πίστευαν ότι με ευκολία θα τον πετύχουν και θριαμβολογώντας θα πανηγυρίσουν.

Ολα πέρασαν κάτω από τον πήχη και όχι μόνο δεν έσκυψαν το κεφάλι αλλά κορδωτά και εκτείνοντας το κορμί τους τον γκρέμισαν κι από πάνω.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ για κάθε συφοριασμένη πολιτική που εφάρμοζε όρθωνε εδώ κι ένα χρόνο σε θέση αγκύλωσης το μεσαίο του δάχτυλο με το 41%, έθεσε για στόχο το 33% (το προ πενταετίας ποσοστό του) και τελικά πήρε 28%. Το βράδυ της Κυριακής είπε: «Δεν θα κρύψω την αλήθεια (διατί να την κρύψομεν άλλωστε;), το κόμμα μας δεν έφτασε στον στόχο που είχαμε θέσει», εξηγώντας ότι δεν θα αλλάξει ούτε κατ’ ελάχιστο τη λύση, αλλά θα στραφεί «με μεγαλύτερη ένταση στα προβλήματα».

Οχι αλλαγή θεραπείας, αντίθετα υπόσχεση για γρήγορη αποσωλήνωση και ξαφνικό θάνατο.

Ο Στέφανος Κασσελάκης είχε για στόχο ένα «τοπίο στην ομίχλη». Αλλοτε ο στόχος ήταν πρώτο κόμμα στην ευρωκάλπη, άλλοτε να λάβει ο ΣΥΡΙΖΑ ποσοστό με το 2 μπροστά και άλλοτε ποσοστό μεγαλύτερο ή ίσο από το καταστροφικό 17,83% των τελευταίων εθνικών εκλογών. Τελικά με ποσοστό 14,92% (μείωση κατά περίπου 3%) ανέφερε στις δηλώσεις του ότι «το κόμμα μείωσε κατά δέκα μονάδες τη διαφορά από τη ΝΔ» και υπογράμμισε ότι είναι το «πρώτο βήμα για ένα κόμμα που εξελίσσεται και αλλάζει εν κινήσει».

Κατά τον πρόεδρο Κασσελάκη όταν ο Μητσοτάκης χάνει 990.000 ψηφοφόρους από την περυσινή του κάλπη και ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει 340.000 από τη δική του (έτσι μειώνεται η διαφορά) είναι «ένα πρώτο βήμα για το κόμμα».

Ποιο κόμμα, του Βελόπουλου ή της Λατινοπούλου; Αυτά και η αποχή καρπώθηκαν τη δυσαρέσκεια στον Μητσοτάκη.

Θα αναληφθούν πρωτοβουλίες για τη συσπείρωση των κατακερματισμένων δυνάμεων της κεντροαριστεράς ή θα λέμε ιστορίες γι’ αγρίους;

«Ασπρη γάτα, μαύρη γάτα, αρκεί να πιάνει ποντίκια».

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter