Ιστορική απόφαση στη Σαουδική Αραβία για τις γυναίκες: Και τιμόνι και μπάλα! (Video)

Ιστορική απόφαση στη Σαουδική Αραβία για τις γυναίκες: Και τιμόνι και μπάλα! (Video)

Η Σαουδική Αραβία θα επιτρέψει στις γυναίκες να μπορούν να παραβρεθούν και να παρακολουθήσουν αγώνες σε τρία αθλητικά στάδια για πρώτη φορά από το επόμενο έτος, δήλωσαν οι αρχές την Κυριακή, σε μια κίνηση ορόσημο για τις καταπιεσμένες γυναίκες του βασιλείου των Σαούντ

Η Σαουδική Αραβία, ως γνωστόν, έχει μερικούς από τους πιο αυστηρούς περιορισμούς όσον αφορά στο γυναικείο φύλο, αποκλείοντας ακόμα και την είσοδο των γυναικών στα γήπεδα. 

Η νέα ανακοίνωση που ανατρέπει το υπερσυντηρητικό παρελθόν της χώρας, ευθυγραμμίζεται με τον φιλόδοξο μεταρρυθμιστικό σχεδιασμό του ισχυρού μεταρρυθμιστή της χώρας, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, ο οποίος πρόσφατα αποφάσισε να δοθεί η δυνατότητα στις γυναίκες να οδηγούν από τον προσεχή Ιούνιο.

“Ξεκινώντας την προετοιμασία τριών σταδίων στο Ριάντ, τη Τζέντα και τον Ντάμμαν, σύντομα θα είναι έτοιμα να φιλοξενήσουν οικογένειες από τις αρχές του 2018”, ανέφερε η Γενική Αθλητική Αρχή στο Twitter.

Τον περασμένο μήνα, οι αρχές επέτρεψαν σε εκατοντάδες γυναίκες να εισέλθουν σε αθλητικό στάδιο στο Ριάντ (βλ. βίντεο), το οποίο χρησιμοποιείται κυρίως για ποδοσφαιρικούς αγώνες, για πρώτη φορά, στο πλαίσιο της εθνικής εορτής της Σαουδικής Αραβίας.

Τον Ιούλιο, οι αγωνιστές για τα δικαιώματα των γυναικών καλωσόρισαν την μεταρρύθμιση του υπουργείου Παιδείας με την οποία θα επιτρέπεται στα κορίτσια να συμμετάσχουν σε αθλητικές δραστηριότητες στα κρατικά σχολεία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter