ΠΑΟΚ: Νίκησε το φαβορί (Μπενφίκα) και προκρίθηκε στα πλέι οφ του Champions League

ΠΑΟΚ: Νίκησε το φαβορί (Μπενφίκα) και προκρίθηκε στα πλέι οφ του Champions League

Σπουδαία νίκη για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος επικράτησε με 2-1 της Μπενφίκα στη Θεσσαλονίκη και προκρίθηκε στα πλέι οφ των προκριματικών του Champions League.

Ο ΠΑΟΚ άνοιξε τα φτερά του στην Ευρώπη, καθώς νίκησε και απέκλεισε την Μπενφίκα (2-1)! Ο Δικέφαλος προκρίθηκε στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ και για να αγωνιστεί στους χρυσοφόρους ομίλους της διοργάνωσης πρέπει να αφήσει εκτός την Κρασνοντάρ.

Οι Πορτογάλοι ήταν το φαβορί του ζευγαριού και στο πρώτο ημίχρονο είχαν τον έλεγχο του αγώνα, χάνοντας μοναδικές ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι σε αυτό το διάστημα οι γηπεδούχοι είχαν μόλις μία τελική προσπάθεια και οι αντίπαλοι τους οκτώ.

Στο 27’ ο Έβερτον έβγαλε τη σέντρα, ο Σεφέροβιτς ανενόχλητος έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε μόλις άουτ. Δύο λεπτά αργότερα ο Πίζι εκτέλεσε φάουλ και… έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Στο 57’ ο Πεντρίνιο βρέθηκε τετ α τετ με τον Ζίβκοβιτς, ο οποίος με εξαιρετική επέμβαση κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Ο Δικέφαλος χτύπησε σε μία αντεπίθεση. Στο 63’ ο Γιαννούλης έκανε εξαιρετική προσπάθεια, άλλαξε την μπάλα με τον Ακπομ, ο οποίος έβγαλε την σέντρα και ο Βερτόνχεν με προβολή την έστειλε στα δίκτυα της ομάδας του.

Και το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ ξεκίνησε από τον Γιαννούλη. Στο 75’ ο διεθνής μπακ έκανε κούρσα από αριστερά, τροφοδότησε τον Ζίβκοβιτς, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και με το αριστερό εκτέλεσε τον Βλαχοδήμο.

Στο 80’ η Μπενφίκα προσπάθησε να ξαναμπεί στο παιχνίδι, αλλά το σουτ του Γκριμάλδο απέκρουσε ο Ζίβκοβιτς. Οι «αετοί» το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν το σκορ στο 94’ με τον Ράφα Σίλβα.

Ο Γερμανός διαιτητής Φέλιξ Μπριχ έδειξε κίτρινη κάρτα στους Πέλκα, Βαρέλα, Μιχαηλίδη, Σβαμπ, Εσίτι, Αλμέιδα.

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Κρέσπο, Ίνγκασον, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Γιαννούλης, Ελ Καντουρί, Σβαμπ, Πέλκας (66’ Αντ. Ζίβκοβιτς), Τζόλης (80’ Εσίτι), Άκπομ (70’ Σβιντέρσκι).

Μπενφίκα (Ζόρζε Ζεζούς): Βλαχοδήμος, Αντρέ Αλμέιδα, Ρούμπεν Ντίας, Βερτόνχεν, Γκριμάλδο, Πίζι, Βάιγκλ, Ταράμπτ (77’ Ράφα Σίλβα), Έβερτον, Σεφέροβιτς (72’ Βινίσιους), Πεντρίνιο (65’ Νούνιες).

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter