Μετά τις κινητοποιήσεις του 2017

Ιστορικής σημασίας νίκη στη Ryanair - Για πρώτη φορά αναγνωρίζει τα εργατικά συνδικάτα!

Ο επικεφαλής της Ryanair, Michael O'Leary, μέχρι πρότινος ακολουθούσε άτεγκτη πολιτική απέναντι στα συνδικάτα

Η ιρλανδική αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους Ryanair αναγνώρισε την Ένωση Βρετανών Πιλότων (BALPA), όπως ανακοίνωσε σήμερα το εργατικό συνδικάτο, καθώς η εταιρία προχωρά στην αναγνώριση μια ένωσης πιλότων στην Ευρώπη για πρώτη φορά.

Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους στην Ευρώπη στο τέλος του προηγούμενου έτους αποφάσισε να αναγνωρίσει τα συνδικάτα, για πρώτη φορά στα 32 χρόνια ιστορία της, προκειμένου να αποτρέψει μια απεργιακή κινητοποίηση την περίοδο των Χριστουγέννων, αφού αναγκάστηκε να ακυρώσει 20.000 πτήσεις νωρίτερα το 2017 καθώς δεν υπήρχε επαρκής αριθμός πιλότων σε επιφυλακή.

«Δεδομένης της προηγούμενης εχθρικής στάσης της Ryanair απέναντι στα συνδικάτα, η σημερινή συμφωνία είναι ιστορική», δήλωσε ο Μπράιαν Στράτον, γενικός γραμματέας της BALPA, σε ανακοίνωση.

«Ενώ αρχικά ήμασταν επιφυλακτικοί για την ειλικρίνεια της Ryanair στην πρόθεσή της να αναγνωρίσει εμάς και άλλα συνδικάτα, οι συζητήσεις και οι συναντήσεις μας μαζί τους έδειξαν ότι πραγματικά θέλουν μια εποικοδομητική σχέση με τα εργατικά συνδικάτα».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.