Ιστορική απόφαση της UEFA: Καταργείται από τη νέα σεζόν το εκτός έδρας γκολ

Ιστορική απόφαση της UEFA: Καταργείται από τη νέα σεζόν το εκτός έδρας γκολ

Νέα μορφή θα λάβουν από τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν οι διοργανώσεις της UEFA, καθώς η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την κατάργηση του κανονισμού του εκτός έδρας γκολ στις διπλές αναμετρήσεις των ομάδων.

Από τη σεζόν 2021/22, όσες ομάδες σημειώσουν τον ίδιο αριθμό συνολικών τερμάτων μετά από τις διπλές αναμετρήσεις τους θα λύνουν τις διαφορές τους στην παράταση κι αν χρειαστεί, στη διαδικασία των πέναλτι.

Ουσιαστικά με την αλλαγή αυτή σταματά η «πριμοδότηση» των ομάδων που σκόραραν στις αναμετρήσεις εκτός έδρας, με την UEFA να εξηγεί ότι με τα νέα δεδομένα θα υπάρχει μεγαλύτερο κίνητρο για επίτευξη γκολ και ως εκ τούτου περισσότερο θέαμα στα ποδοσφαιρικά ματς.

Για πολλούς, ο κανόνας των εκτός έδρας γκολ (που θεσμοθετήθηκε τη σεζόν 1965-66 στο Κύπελλο Πρωταθλητριών) θεωρούταν από καιρό αναχρονιστικός και τα τελευταία χρόνια είχε «φουντώσει» η συζήτηση για την κατάργησή του.

Ο κανονισμός θα ισχύει από την ερχόμενη σεζόν στις διοργανώσεις της UEFA, το Champions League, το Europa League και το Europa Conference League.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter