Ιστορική πορεία για την τραγωδία στα Τέμπη – «Πλημμύρισαν» οι δρόμοι της Αθήνας (Videos -Photos)

Ιστορική πορεία για την τραγωδία στα Τέμπη – «Πλημμύρισαν» οι δρόμοι της Αθήνας (Videos -Photos)

«Πλημμύρισε» η Αθήνα από χιλιάδες κόσμου που εξέφρασε την οργή του για το πολύνεκρο τροχαίο στα Τέμπη, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα Σωματείων, Συνδικάτων και συλλογικοτήτων που έδωσαν ραντεβού «πλημμυρίζοντας» τους δρόμους, διαδηλώνοντας με αίτημα την ασφάλεια στις συγκοινωνίες.

Δεκάδες χιλιάδες πολίτες βγήκαν στους δρόμους της Αθήνας αλλά και άλλων μεγάλων πόλεων στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας η αστυνομία επιστράτευσε δακρυγόνα και κρότου λάμψης , επί της Πανεπιστημίου, στη μεγαλειώδη πορεία.

Το κέντρο της πρωτεύουσας «βούλιαξε» από τη συγκλονιστική συμμετοχή του κόσμου στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Εκτιμήσεις αναφέρουν πως επρόκειτο για μία από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις των τελευταίων ετών.

Το μεσημέρι της Τετάρτης οι δυνάμεις των ΜΑΤ προσπάθησαν να μπουν στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ, κάνοντας εκτεταμένη χρήση χημικών και και κρότου λάμψης στην προσπάθειά τους να κυνηγήσουν κόσμο που είχε βρει καταφύγιο στην Πρυτανεία η οποία βρίσκεται υπό κατάληψη.

Παράλληλα, την οργή της νέας γενιάς και τη διάθεση αυτή να μετατραπεί αιτήματα και διεκδικήσεις επιβεβαιώνει η απόφαση φοιτητικών σχολών τουλάχιστον 16 σχολών της Αθήνας, οι οποίες συνεδρίασαν με γενικές συνελεύσεις και αποφάσισαν να προχωρήσουν σε καταλήψεις, στο περιθώριο της μεγαλειώδους πορείας της Τετάρτης για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση των ΜΑΤ με κρότου λάμψης και χημικά στο ΕΚΠΑ (Videos)

Φοιτητικές καταλήψεις σε δεκάδες σχολές στο φόντο της μεγαλειώδους πορείας για τα Τέμπη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter